TBS Helsingborg <3 UF

UF året har satt igång på riktigt och Thoren Business School Helsingborg har valt att satsa ytterligare på deras företag genom att ta hjälp av Forza of Sweden för att ge de mer inspiration och kunskap.

Vad är Forza of Sweden?
– En entreprenörskapsgenerator i Helsingborg. Vi utbildar unga i hela nordvästra Skåne i entreprenörskap med syftet att skapa fler UF företag.

Idag har vi haft Kickoff för UF på TBS där ni har medverkat – vad har ni gjort?
– Vi har inspirerat kring entreprenörskap. Det kan vara ett tungt ord när man hör det och det kan bli förknippat med rädsla och svårighet, men vi har idag plockat ner det och visat hur enkelt och roligt det kan vara. Vi har jobbat med frågeställning: vad är en entreprenör? och med verktyg hur man träna sitt entreprenöriella mindset och hur man gör det? Hur kan man ta sig dit man vill? Vi har även fokuserat på idéutvecklade, kring hur man skapar och utvecklar en idé.

Tror du att ni lyckades inspirerar våra ungdomar?
– Ja absolut! Vi bad om feedback och då fanns det tre olika nivåer, där 95% av alla tyckte den bästa.

nyhet

Ni ska komma hit fler gånger, hur ser planen ut framöver?
Vi kommer besöka TBS fyra gånger till. Idag har temat varit inspiration och utveckling. Följande fyra tema kommer vara 1. Visionering, planering och målsättning, 2. Sälj 3. Marknadsföring 4. Nätverkande.

Vi kommer varje gång ha workshops eftersom vi på Forza tror på learning by doing. Upplevelsebaserade situationer där vi skapar en stämning i rummet som i sin tur skapar förutsättningar för eleverna att utvecklas som entreprenörer genom utmaning, musik, rörelse, känslor, inspiration, interaktivitet.

Vad är ditt personliga mål med att träffa våra ungdomar?
Mitt mål med kursen är att deltagarna ska inspireras och lära sig så pass mycket om entreprenöriellt mindset att de får högre resultat på framförallt UF men även i resterande skolgång och utanför skolan.

Jag tror att entreprenörskap är en sätt att tänka snarare än en titel och att man kan dra nytta av det för att få bättre resultat på alla områden i sitt liv.

Vad är din spontana känsla efter dagen?
Hur många ord får jag använda? Sjukt taggade elever! Jag upplever att det inte var en enda person i rummet som inte uppmärksammade vilka lärdomar som fanns att hämta. Alla var med och tog med sig minst en sak. Det var sådan energi i rummet!