TBS-elever siar om framtiden på Noliamässan

Alla TBS-elever i Umeå besökte torsdag den 12 februari Nolias utbildning och rekryterings mässa. På mässan fanns flera av Sveriges stora universitet på plats och ett flertal företag. Ett perfekt tillfälle att ta reda på mer om valen inför framtiden.

Miniseminarier, godisskålar och olika sorters tävlingar. Noliamässan hade det mesta och hjälpte många besökare att tänka över vad de ska göra efter studenten. Vi har pratat med tre TBS-elever som var med på mässan.

Jessica, Naja och Felicia går alla tre första året på TBS Umeå och tycke mässan var en bra upplevelse.

– Den hjälpte oss att fundera lite mer på vad vi ska göra sen när vi är klara med gymnasiet och kändes också inspirerande, berättar tjejerna.umenolia

De gillade även aktiviteterna som fanns vid de olika montrarna, däribland minigolfen, men favoriten var ändå att hälsa på försvarsmaktens hund.

Tjejernas framtid

Framtiden är fortfarande oviss för vännerna men några nya alternativ har uppenbarat sig. Felicia funderar till exempel på Borås textilhögskola eller IBS, Jessica har vaga planer på Umeå universitet och Naja har redan siktet inställt på London School of Economics.

Instagramtävling #tbsumea

Under mässan anordnade Affärsgymnasiet en dundrande instagramtävling för TBS-eleverna och många fina bidrag skickades in.

Vi delade ut priser till de tre bästa bidragen och eleverna verkade nöjda, säger läraren Thorsten.

Mest aktiva var förstaårseleverna i tävlingen, vilket är förståeligt då tredjeårseleverna mest hade fokus på att samla information för att sia om sin framtid.