TBS-elever rockar på UF-mässa och vinner 23 priser! – TBS Örebro

Thoren Business School Örebro kammade hem otroliga 23 priser på den regionala UF-mässan i Örebro län, varav 11 stycken förstapriser. Nu väntar SM för flera UF-företag från TBS och lärarna Göte och Henrik kunde inte vara stoltare.

Den 9 mars var en minnesvärd dag för TBS Örebro som fullkomligt dominerade på UF-mässan. Den började med två och en halvtimmes monteruppbyggnad. Lärarna Göte Brunasso och Henrik Arnersten hade sett till att eleverna var väl förberedda innan och bara behövde montera ihop sina montrar.

– Vi är noga med att eleverna planerar hur montrarna ska se ut och faktiskt gör all design i förväg. På det viset blir det inga oförutsedda hinder som till exempel materialbrist eller annat, berättar Göte och Henrik.

Förberedelserna gav verkligen resultat och TBS vann första-, andra- och tredjepris i kategorin bästa monter.

”Du känner dig som en rockstjärna på scenen”

Innan prisutdelningen var stämningen god och bättre skulle den bli när varje jury en efter en började ropa upp vinnarna på scenen.

– Varje kategori har sin egen jury som består av personer från näringslivet och universitetsvärlden så det är duktiga personer som bedömer och de vet inte vilken skola UF-företagen kommer ifrån. Det är bra för att då finns inga favoriter bland jurymedlemmarna i förväg och det blir en rättvis tävling.

– Därför är vi så stolta när våra elever börjar ropas upp på den stora scenen för att ta emot sina priser. De får känna sig som rockstjärnor på en grammisgala när de tittar ut över publiken med över 800 elever från alla de 120 UF-företagen.

Prisbelönta lärare

Eleverna var inte de enda som fick priser för sina prestationer, både Henrik och Göte vann årets lärare inom UF och nu väntar SM för dem med. Förra året vann en annan lärare från skolan – Tomas Andersson – som också varit med i år och bidragit till framgången. Vi undrar vad hemligheten är, varför går det så bra?

– Vi satsar mycket på UF och har byggt en kultur som kretsar kring det. De ettor och tvåor som besöker mässan och får se vad deras äldre skolkamrater åstadkommit kan inte annat än känna inspiration till att själva lyckas när det är deras tur.

– Det engagemang vi har smittar också av sig på eleverna och det är viktigt för då känner de motivationen växa. Det gör att det är fruktansvärt roligt att ha de här kurserna, och vi vet ingen annan kurs där elevernas personliga utveckling ökar snabbare. Det motiverar oss.

 

Vinnarna

Bästa Webb
1:a Footprints UF
Bästa loggan:
2:a Värmekällan UF 3:a 5 days of coffe UF
Bästa affärsplan:
1:a Talangfabriken UF 2:a Barsy UF
Bästa hantverk:
1:a Stylish Pets UF 2:a Barsy UF 3:a Värmekällan UF
Hållbart företagande:
1:a Barsy UF
Produktutveckling:
2:a Stylish UF 3:a Barsy UF
Bästa tjänst:
1:a Talangfabriken UF 
Bästa vara:
1:a Stylish Pets 2: a Barsy UF 3:a Tre Frön
Bästa marknadsförare:
1:a Footprints UF 
Årets UF-lärare:
Göte Brunasso och Henrik Arresten.
Bästa monter:
1:a Gentleman UF 2:a Favor Box UF 3:a Barsy UF
Bästa säljare:
1:a Sofia Fors 3:a Karl Östberg
Bästa UF-företag:
1:a Barsy UF 3:a Footprints UF