TBS-elever på Hjärna Hjärta Cash-träff

[ingress]Chris Göthberg och Mohammed Ali som båda går Business program på Thoren Business School Malmö var i Stockholm en helg före jul med organisationen Hjärna Hjärta Cash. De är några av de elever som visat intresse för organisationen under deras turné runt delar av landet. Under helgen fick de lyssna på föreläsningar av olika entreprenörer, lära känna varandra och fick en djupare presentation av Hjärna Hjärta Cash.[/ingress]

Manel Rodrick, Skol- och ambassadörsansvarig på Hjärna Hjärta Cash, berättar om syftet med helgen:
– Syftet med träffen i Stockholm var att ge de unga som vi träffat under vår turné och som visat intresse för HHC en med djupgående presentation av vår verksamhet och utbilda dem till representanter för oss, men kanske ännu mer för att ge dem mer information om vår senaste och mer fokuserade satsning, Changemakers Sverige. De ska även utifrån träffen i Stockholm och de verktyg vi erbjuder kunna i sin stad uppmuntra fler unga att engagera sig i samhället, genom att bland annat dra igång projekt och våga tro och satsa på sina idéer, med stöd och inspiration från oss. Dessa unga förmågor är Changemakers.

Hon berättar om varför just Chris och Mohammed bjöds in till helgen i Stockholm:
– Vi träffade dem under vårt besök på TBS Malmö. Vi träffade många elever och Chris och Mohammed var två elever som visade ytterligare intresse för vår organisation och som på plats berättade om idéer som de skulle vilja sätta i bruk. Då finns HHC med och stödjer unga i att starta igång sina projekt, knyta kontakter med smarta sociala samhällsförändrare och få ekonomiska bidrag för att komma igång m.m.

– Chris var på hugget redan vid första kontakten i Malmö. Han är oerhört driven och vill väldigt mycket med sina idéer om vårt samhälle. Han kommer garanterat att dra igång projekt och företag i framtiden, med den ångan han har nu. Mohammed uppmärksammade det vi berättade om HHC i Malmö. Han har verkligen tänkt till vad han skulle vilja göra och nu när vi träffades i Stockholm berättade han om sina idéer. Han har definitivt visat engagemang och driv för framtiden, vilket är kul!

Killarna själva var också väldigt nöjda med helgen.
– Jag har många idéer jag vill förverkliga, speciellt inför starten av UF och jag brukar säga att ingen business man står ensam så därför vill jag ta alla möjligheter att bilda ett stort kontaktnät. Möten med nya människor och att bevara kontakter är viktigt för mig, berättar Chris.

– Chansen att få åka till Stockholm var varit otroligt givande och har gett mig mer kött på benen. Att få träffa nytt folk, få nya erfarenheter, gå på föreläsningar och få tips på hur man startar företag är något jag fått ta del av. Jag har faktiskt fått en ny affärsidé tack vare mina dagar här i Stockholm, säger Mohammed.

[marker color=”yellow”]Läs en intervju med Manel Roderick om Hjärna Hjärta Cash här![/marker]