TBS-eleven Filippa Melin Fäldt har siktet inställt på USA

Filippa Melin Fäldt har precis påbörjat årskurs 3 och har en minst sagt spännande resa framför sig. Hon kommer under december månad att bege sig till Detroit i USA för att där både göra sin APL samt skriva på sitt gymnasiearbete.

– Jag har alltid velat jobba i USA, det har alltid varit en dröm. Jag kände att jag ville göra något speciellt nu när det är sista året och som jag faktiskt kommer att ha nytta av, förklarar Filippa.

Filippa Melin Fäldt går i klass CMP15 på Thoren Business School Helsingborg och har nyligen lämnat ett härligt sommarlov bakom sig. Nu blickar Filippa istället framåt mot årets sista månad då hon den 15 december tar sitt pick och pack och reser till Detroit för APL och gymnasiearbete.
– Förutom att praktisera har jag även planerat att göra mitt gymnasiearbete när jag är iväg då jag vill skriva om hur en stad kan gå i konkurs. Jag tänkte att det inte finns något bättre sätt än att faktiskt vara i staden och jobba, berättar Filippa.

Filippa kommer att bo hos ett par i Detroit som hennes pappa en gång i tiden lärde känna. Hon kommer att bo hos dem i tio veckor och ser fram emot att få se staden Detroit med egna ögon. Praktikplats är ännu inte bestämt, men får Filippa som hon vill kommer hon att spendera större delen av sin APL hos bilföretaget Ford.
– Jag håller just nu på att försöka lösa en praktikplats på Ford i Detroit. Jag kommer att åka dit lite innan för att kunna träffa dem personligen, förklarar Filippa.

Filippa planerar att återvända till Sverige igen den 24 februari med förhoppningsvis en hel del erfarenhet i bagaget. Under hennes tidigare år på Thoren Business School Helsingborg har hon både praktiserat hos ett försäljningsföretag i Åstorp och hjälpt till med frukostserveringen på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg. Att avsluta gymnasietiden med fem veckors praktik utomlands hamnar dock på förstaplats.

– Under årskurs 1 praktiserade jag i fyra veckor på ett försäljningsföretag i Åstorp som bland annat säljer transportband. Jag var där i fyra veckor och fick jobba med ekonomin. Jag fick även åka på affärsresor till Norge. Andra året praktiserade jag på Elite Hotel Marina Plaza och hjälpte till med frukostserveringen. Efter veckorna där insåg jag att det inte passade mig, och då vet jag det, förklarar Filippa.

Vad Filippa vill jobba med i framtiden är hon inte helt säker på. Hon vet iallafall att hon vill jobba på ett kontor i USA och kan se sig själv där i framtiden. Hon vet också att hon älskar mode och har med hjälp av kontakter lyckats planera in en veckas praktik på ett modeföretag i Portland. Filippa ser fram emot resan men är samtidigt nervös då man ska klara sig på egen hand.

– Just att klara sig själv, att inte ha mamma och pappa där. Sen är det också språket, det är en annan grej då ingen där kan svenska. Jag har alltid velat jobba i USA, det har alltid varit en dröm. Jag kände att jag ville göra något speciellt nu när det är sista året och som jag faktiskt kommer att ha nytta av, förklarar Filippa.

Filippa har fått spendera en hel del tid själv för att göra resan möjlig men känner att skolan funnits där som stöd och gett henne möjligheten att göra det.
– Jag har fått klara en hel del själv men känner att skolan har gett mig möjligheten att göra det, att jag har fått dem veckorna då jag inte behöver vara här. Skolan har pushat mig istället för att säga nej, avslutar en glad och exalterad Filippa.