TBS-elev vinner Årets Säljare 2016 på Stockholms UF-mässa

Theo Pokorny vinner det ärofyllda priset Årets Säljare i den regionala UF-mässan 22-23 februari. Det betyder en biljett till UF:s SM-final i maj.
– Jag hade ögonen på tävlingen redan innan UF-mässan, berättar en glädjehes Theo.

Förra året vann Sofia Fors ifrån TBS Örebro Årets Säljare på SM-finalen i Stockholm. Nu har Theo chansen att ta hem priset till Thoren Business School för andra året i rad!

Theo som går sista året på Management Program på TBS Stockholm berättar om vinsten:

– Jag hade faktiskt haft ögonen på den här tävlingen redan från början och det var superkul att jag vann. Jag visste inte vilka det var jag skulle imponera på eftersom juryn gick runt ”undercover” och pratade med alla för att sedan välja ut topp 30.

– Efter att juryn hade valt ut mig fick jag göra en säljaudition på två minuter framför dem i ett annat rum för att sälja vårt företags produkt. Därefter tog de ut topp fyra som fick göra en fem minuter lång säljaudition för en ännu större jury, berättar Theo.

Vem som vunnit av dessa topp fyra finalister klargjordes inte förrän nästa dag så Theo sov nervöst. När han väl fick reda på att han vunnit så var glädjen total och han fick nästan en blackout på scenen.

Vad gjorde att du vann?

– Juryns motivering var att jag gjorde det med charm och lämnade dem med ett leende. Jag tror att jag framförallt släppte på det allvarliga i situationen och kunde gå utanför ramarna. Jag skämtade lite och gick mer på känsla än på mitt manus. Sen hade vi också övat säljaudition på retoriken i skolan så det hjälpte mycket.

Petter Niklas UF

UF-företaget som Theo är med i säljer kalsonger och företaget satsar på konceptet att göra kalsonger för olika tillfällen, till exempel en nyårskalsong. Fram till SM i Ung Företagsamhet ska de ta fram nya kalsonger att sälja.

Fler vinster på UF-mässan för TBS

Fler UF-företag ifrån TBS Stockholm tog hem priser på UF-mässan. Kvargglass UF vann andra pris i Årets Monter. Fiducia UF vann andra pris i Årets Tjänst och Sofie Wernborg ifrån samma UF-företag vann andra pris som Årets Säljare.

Stort grattis till alla!

1a Årets Säljare SYD: Theo Pokorny, Petter Niklas UF
Klicka här för fler bilder.