Svenska mästare i Ung Företagsamhet

Företaget Krossover drivs av de f.d. TBS-eleverna Alexander och Louise. Allt började som ett UF-företag när de gick i åk 3 på Thoren Business School i Gävle. Nu ett år senare kan båda titulera sig Svenska mästare efter förstaplatsen i Ung företagsamhets nationella tävling. Företaget har precis flyttat in i nya lokaler som skolan sponsrat med. Här är historien om de framgångsrika entreprenörerna.

Om företaget

Vi bestämde oss för att starta UF i och med att vi valde att bli diplomerade gymnasieekonomer. Vi märkte efter ett tag hur kul vi tyckte att det var och att vi faktiskt hade en bra chans att vinna med vår helt egna produkt.
Vi vill rikta in oss på ”give-aways” och helst sälja vår produkt till stora företag kan kan köpa in större volymer. Vårt mål var att skapa en egen produkt, som var unik och som löste ett problem.

Om produkten

Efter många timmar av kreativt tänkande kom vi fram till vår produkt, en helt ny typ av förvaring för vinflaskor vid transporter/resor. Vi säljer i set om 4 delar. Varje del är form av en cylinder och gjord i ett kompakt skumgummimaterial för att få maximal hållbarhet och minimal vikt. Produkten är mönster- och designskyddad.

[quote style=”style1″ align=”none”]Som ung företagare måste man visa den stora världen att man finns och är seriös.[/quote]

Några fördelar:

– Du får en säker transport av inte bara en utan två flaskor per set.
– Du kan plocka ihop delarna till en liten boll för lättare förvaring mellan användning.
– Vi trycker företagsloggor på produkten och kartongen, därför är det en perfekt ”give-away.”

Svenska mästare

Vi tävlade vid Ung Företagsamhet på Älvsjömässan i Stockholm. Det är bland det roligaste vi någonsin har gjort. Under den stora galan på kvällen skulle vinnarna utses. När vi såg att vårt namn var ett av fyra nominerade på stora bildskärmen började hjärtat klappa och redan vid första ordet i nomineringen som lästes upp förstod vi att det var oss de menade. Vi fick ställa oss på scen framför ungefär 1300 personer och ta emot vårt pris. Allt detta var också livesänt på webben. Det var först efter SM vi verkligen bestämde att vi ville köra vidare på företaget, det fanns ingen anledning att bara lägga ner.

Framtiden

Efter SM var det vidare till ThorenGruppen Business Challenge, en tävling för företag som drivs på TBS-skolor runt om i landet där första pris är ett gratis kontor under ett år samt ett startkapital för företaget. Så där var vi i Stockholm som ett av fem företag som vardera fick ungefär en halvtimme med juryn. Vi vann. Att få kontor och en slant till startkapitalet ser vi som en stor, stor fördel. Arbetet blir definitivt mer effektivt när vi kan sitta på ”kontoret” och arbeta effektivt. Dessutom har vi personer vi kan fråga om råd som gärna hjälper oss, det är skönt. Vi hoppas kunna slå igenom på marknaden med vår produkt men även komma på fler produkter och funktioner. Det känns nödvändigt för att kunna driva ett vinstgående företag.

Några råd till andra som funderat på UF?

Att driva UF ger ett försprång på kunskaper och erfarenheter, så även om man inte väljer att driva företaget vidare eller starta ett annat företag så är det en toppen merit! Så till alla som funderar på att starta UF-företag så säger vi bara: Gör det!