Svenska Ishockeyförbundet står bakom nya hockeygymnasiet

Till hösten startar Thoren Business School Umeå tillsammans med Tegs SK ett nytt hockeygymnasium.
Nu har också utbildningen klassificerats av Svenska Ishockeyförbundet som en rekommenderad lokal ishockeyprofil (LIP).
– Det känns bra att vi har fått igenom detta för att höja statusen på vår kommande hockeyutbildning. Att förbundet nu formellt också gett klartecken, Stefan Karlsson, ansvarig rektor för utbildningen.

I mitten av november släpptes nyheten med ett nytt hockeygymnasium och intresset har varit stort för den nya inriktningen, vilket öppnat upp och breddat möjligheterna för alla engagerade hockeyungdomar.

Thoren Business School och Tegs SK har skrivit ett tre-årigt avtal och dessutom anställt rutinerade Tomas Sandlin, med över 20-års nationell och internationell erfarenhet, som ansvarig tränare/instruktör på nya hockeygymnasiet.

– Efterfrågan på den här typen av utbildning har funnits länge och vi märker redan nu hur anmälningarna trillar in för vår nya utbildning, vilket är extremt glädjande och förstås ett viktigt besked att vi tillsammans med Tegs SK tänkt rätt, säger Stefan Karlsson som också rekommenderar att man inte väntar med att söka.

– Gymnasievalet är öppet nu och stänger 11 februari, så vi välkomnar alla att söka i tid. Vi stänger vår anmälan 30 januari, säger Karlsson.

Klicka här för att läsa mer om hockeygymnasiet och anmäla ditt intresse.