Studiebesök på Stora Enso

Årskurs 1 eleverna på Thoren Business School Karlstad fick nyligen göra ett studiebesök på ett företag som heter Stora Enso. Vi passade på att intervjua Marius Bråten och Melvin Yurdakul för att höra vad de tyckte om besöket.

Hur var studiebesöket?
– Det var intressant eftersom vi fick lära oss om hur fabriken fungerade (som jag inte hade en blekaste aning om förut). Det var också coolt eftersom allting var så stort och maskiner så utvecklade.

Vad fick ni göra?
– Först så fick vi veta mer om Stora Enso då en anställd tog hand om oss och berättade en hel del om företaget. Sedan fick vi en rundtur av en del i fabriken där de gjorde kartong i en jättestor maskin. Efter att vi var klara med rundturen tävlade vi om två biobiljetter (vilket jag vann!) och sedan tog vi buss tillbaka till skolan.

– Tycker du att det var lärorikt?
Ja det tycker jag. Jag tror inte att jag tänker jobba i en fabrik i framtiden men det gav mig ändå en inblick på hur det fungerar att få ihop produkter.

Vad tycker du om att göra studiebesök ute i arbetslivet? Vad ger det dig?
– Det är mycket roligt om det kunde hända fler gånger! Ibland kan jag tycka att skolarbete är tråkigt och att åka på studiebesök kan ge mig mer energi vilket hjälper.  Jag känner att det ger mig en idé om hur arbeten kan se ut och också väcka tankar om vad jag vill jobba med i framtiden. Ur ett företags perspektiv tycker jag att det är väldigt bra att de bjuder in klasser från gymnasiet för att det skulle kunna gynna dem i framtiden (elever kan vilja få jobb där i framtiden).