Studenten på TBS Umeå firades på restaurang: ”En perfekt lösning med tanke på situationen”

Studentdagen är något många minns hela livet. Men för avgångsklasserna år 2020 såg firandet ut att vara i fara på grund av restriktionerna kring Covid-19. På Thoren Business School Umeå kunde elever och lärare ändå spendera kvällen tillsammans på en restaurang, där flera säkerhetsåtgärder var på plats.

Ett vanligt år syns och hörs studenterna överallt, men i år har gatorna varit tomma på flak med glada avgångselever. Men för Thoren Business School Umeå var det ändå viktigt att ge eleverna en chans att säga hej då till sin gymnasietid.

– Vi valde att ha studentfirandet på restaurangen Rex där vi kunde se till att Folkhälsomyndighetens rekommendationer kunde följas. Det blev en perfekt lösning med tanke på situationen, säger Mattias Byström, rektor på Thoren Business School Umeå.

– Alla på skolan vill säga ett stort grattis till våra elever på studenten. Vi önskar er all lycka till i framtiden!

Avgångseleven Kenneth Hansson berättar om studenten och framtidsplanerna:

– Det känns riktigt bra att ta studenten! Jag kommer sakna alla elever och lärare på skolan, allt möjligt. Jag har fått jobberbjudanden på tre ställen, så nu måste jag bara välja ett.

Se bilderna från dagen här nedan!