Startade elevkåren på Thoren Business School Stockholm – nu lämnar hon facklan vidare

Avgångseleven Dolly Lindvall kommer att lämna många spår efter sig på Thoren Business School Stockholm. Inte minst som grundare av elevkåren och en stark förespråkare för elevdemokrati. Här berättar hon om sin tid på gymnasiet.

Dolly Lindvall, 20, har hunnit med mycket under sin tid på Ekonomiprogrammet på Thoren Business School. Under studietiden har hon haft APL på bland annat Clint advokatbyrå och ThorenGruppens marknadsavdelning, och varit VD i UF-företaget Omnia. Men för många av eleverna på Thoren Business School kommer hon att vara ihågkommen för sitt engagemang i elevkåren.

– Vi hade först ett elevråd men vi fick inte riktigt det inflytande vi ville ha. Så vi var sex personer som gick ihop och startade en elevkår. Det är då en demokratisk fristående organisation som eleverna styr med ett bidrag från svenska elevkårer, berättar Dolly.

– Vi gör allt från välkomstfester till nya elever, pizzakvällar runt skolvalet, vad som helst som gör gymnasiet så bra som möjligt. Plugget är viktigt, men att ha kul på sidan av är också väldigt viktigt. Då kan man skapa en bättre stämning på skolan och skapa en bra gemenskap mellan klasser och årskullar.

Har fått chansen att utforma sin utbildning själv

Just möjligheten till att själv välja att ha olika projekt under skoltiden är det som gör Thoren Business School unikt, enligt Dolly.

– Jag tycker att det är häftigt att kunna kombinera olika saker. Det har jag fått göra på TBS och skolan är dessutom väldigt bra på det. Man får chansen att lägga upp sin utbildning efter sig själv och sina intressen.

Dolly jobbar även som modell vid sidan av studierna och har en egen hemsida där hon visar upp sina olika projekt. Utan de kunskaper inom företagande som hon har fått via skolan hade det inte varit möjligt, tror hon. I framtiden planerar hon nu att studera mode, webbdesign eller juridik.

Hur känns det att ta studenten?

– Den här skolan har verkligen blivit ett andra hem för mig så det kommer vara väldigt svårt att släppa. Det är nästan att jag vill göra om allt. Så jag kommer nog att komma och hälsa på mycket!

Vad är du mest stolt över från gymnasietiden?

– Att jag klarade det! Jag har väl på sätt och vis också gjort ett stort avtryck på skolan. Både med elevdemokrati, men också att jag har kunnat visa människor att plugg kan vara kul, vilket jag tycker.

Vilken lärdom kommer du ta med dig från Thoren Business School?

– Att aldrig ge upp!