SPP Voxpop TBS Sundsvall

[ingress]Under tisdagen den 28/5 fick vi, på Thoren Business School Sundsvall, möjlighet att delta i ”Spelet om framtiden” föreläsningar och workshops, arrangerat av SPP.[/ingress]

I mitten av sjuttiotalet var jordens befolkning omkring 3 miljarder. Idag har vi passerat sju miljarder och år 2050 så beräknas vi vara ytterligare 2-4 miljarder innevånare. Om vi fortsätter att förbruka världens resurser som vi gör idag, kommer vi då att behöva 2,5 jordklot.

Syftet med dagen var att prata hållbar utveckling, och diskutera ”Vad vill du förändra i samhället?” utifrån befolkningstillväxt och minskade naturresurser.

Två av de fantastiska föreläsarna var:

– Stina Billinger: Veckans Affärer har kallat henne för näringslivets mäktigaste moralist och även placerat henne på 10:e plats bland Sveriges supertalanger. Hon jobbar som hållbarhetschef på SPP och moderbolaget Storebrand.

– Leo Razzak: Har under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat med hållbarhet ur ett socialt perspektiv. Han har tidigare jobbat som reporter åt Sveriges Radio och arbetar idag med samhällskontakter på Fryshuset. Han är en social entreprenör och föredragshållare som 2012 var med på Veckans Affärers lista over “supertalanger”.