Spännande samarbete för TBS Malmö

Torsdagen den 1 mars var natur treorna (MP16E) från TBS i Malmö, tillsammans med en lärare, på Malmö University för att experimentera samt labba med personal från Lush. Lush är ett företag som tillverkar det mesta inom hygien så som tvålar, ansiktsmasker och badbomber.

Eleverna Jonas, Zayneb och Hibba tycker det är kul att få se nya miljöer samt att där finns en större yta att arbeta på. De fick lära sig om hur företaget Lush arbetar för att sina produkter ska bli så bra som möjligt samt att ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Eleverna gillar också att de får en möjlighet att testa på hur det kommer kännas efter sina gymnasiala studier – att de får en förberedelse på vad som komma skall.

Josef Al-Kilani Berättar lite om vad han tycker om att ha olika samarbeten samt vad han tänker göra efter studenten:
– Jag tycker att det är nyttigt för oss elever att få labba på ett proffsigt sätt med bra material då vi inte har samma utrustning på vår skola. Vi har arbetat mycket med organisk kemi och att just Lush kom till vår skola och labbade med oss tycker jag var jätte bra och givande, just vad det gäller tillverkning av produkter utan konserveringsmedel. Jag valde TBS eftersom jag hört mycket bra om skolan och lärarna. När jag har tagit studenten så vill jag plugga vidare till läkare i Lund.