Skolmästarcupen Thoren Business School Karlstad

Den 20 november anordnade samhällsprogrammet på TBS Karlstad en innebandy cup för elever åk 8-9 i Gjutaren på Herrhagen.

Skolmästarcupen hålls årligen av skolan och i år var det 3:orna från programmet samhäll-beteende som fick ansvara för planeringen och utförandet av cupen då lärarna bakat in det i kursen för pedagogiskt ledarskap. Rektorn på skolan, Johanna Nordkvist, kommenterar att eleverna från samhällsprogrammet har gjort ett jättebra jobb och att det var kul att få in det som en del av en kurs. Vidare beskriver läraren för pedagogiskt ledarskap att eleverna varit självgående och tagit mycket ansvar.

Cupen

Fredagskvällen den 20 november var kall och den första snön hade just kommit. Fyra lag från olika Karlstadskolor skulle kämpa om pokalen, de som kommer på prispallen får också priser i form av goodie-bags med bland annat chips och kexchoklad. När jag kom till idrottshallen drygt en timme innan första matchstart hade redan en del spelare anlänt och de stod nu och passade runt en boll framför cafeterian som var fylld av hembakat och korv. Den första matchen drog igång 18.15, efter det rullade allt på som planerat. Det var egentligen meningen att ett femte lag skulle delta men när de inte dök upp löstes problemet snabbt av de ansvariga för spelschemat och kvällen var räddad.

Finalen

Efter tre timmar stod det klart att Rudskolan 2 och Engelska Skolan skulle mötas i final. Det var en spännande match som började jämt. Spelarna från avbytarbänken peppade sina lagkamrater på planen och uppmanade dem att tänka på goodie-bagsen och allt chips de kan vinna och inte minst pokalen! Under matchens sista minuter är ställningen 2-5 till Rudskolan 2 och Engelska skolan börjar inse att de inte kommer kamma hem högsta pris.

Lyckat

Samhällselevernas mentor beskriver kvällen på följande sätt ”Harmoni i skolans sötaste klass genomsyrar hela cupen”. Deltagarna i cupen verkar också nöjda, ”Det har varit kul” säger en och ”Innebandy är den bästa sporten, jag tycker att det har varit jättekul!” säger en annan med grov värmländska.

Vi på samhällsprogrammet som under många veckors tid planerat cupen, rest runt på skolor för att ta anmälningar, letat efter sponsorer och kämpat för att få ihop till en cup har också tyckt att det har gått bra. ”Dagen har gått över förväntat, det har varit kul att se att ungdomarna som varit med och spelat har haft lika kul som vi”.