Skol-DM i fotboll

[ingress]På Thoren Business School Stockholm får alla elever möjlighet att genom Svenska Fotbollsakademin på ett smidigt sätt kombinera sina studier med en kvalitativ fotbollsundervisning. Fotbollsakademin arbetar med ett individanpassat upplägg av träningen, vilket ger alla elever möjlighet att utvecklas inom sina individuella områden.

[/ingress]

I slutet av september var det dags för fotbollsakademieleverna från årskurs 2 och 3 att spela året Skol-DM i fotboll. Eleverna samlades kl. 08.30 för att värma upp inför dagens två gruppspelsmatcher. Den första matchen för dagen var väldigt jämn, efter 1-1 i halvtid så inleddes andra med ett tidigt mål av TBS. Slutresultatet skrevs dock till 2-2 efter att motståndarlaget kontrade in en boll i slutet av matchen.

Dagens andra match var också den väldigt jämn. TBS satte in en hård press tidigt i matchen. Den hårda pressen ledde till en straff vilken man förvaltade på bästa sätt genom ett kyligt avslut. Efter straffmålet fortsatte man att prestera bra på banan, vilket resulterade i två mål till. Halvleken slutade till slut med 3-1 med fördel till TBS. Andra halvan av matchen var även den jämn, dock närmade sig motståndarna TBS genom en reducering till 3-2. Efter hårt och jämnt spel som kunde sluta hur som helst lyckades motståndarlaget till slut även kvittera till 3-3, vilket även skulle visa sig bli slutresultatet.

Fotbollselev på Thoren Business School Stockholm

Erik Wendel läser sista året på Business program och har under alla sina år på skolan kombinerat sina studier med fotboll. Anledningen till att Erik bestämde sig för att studera på Thoren Business var för att han där skulle få en möjlighet till att kunna satsa på fotbollen även under studietid. Det allra bästa med att kombinera sina studier med fotbollsakademin är sammanhållningen och lagkänslan anser Erik. Att få möjlighet till att utöva sitt största intresse på skoltid är det absolut bästa poängterar återigen en nöjd fotbollselev.

Eric Wendel beskriver skolans sammarbete med Svenska Fotbollsakademin.

Varför valde du att läsa Fotboll?

Skolans samarbete med Svenska Fotbollsakademin lät intressant och spännande och ett sätt att utvecklas som fotbollsspelare på annat håll än i sitt egna klubblag.

Vad är det bästa med att läsa Fotboll på TBS?

Det är att få träna fotboll med sina klasskamrater, vilket är skitkul. Vi får en bra sammanhållning. Under mina år har tränarna varit duktiga och konsekventa.