Ridning på Värmdö ridklubb – TBS Stockholm

Igår var treorna som läser Idrott och Hälsa 2 på Thoren Business School Stockholm haft kursavslutning i ridmanegen på Värmdö Ridklubb. För många av eleverna var det allra första gången de satt upp i en sadel. Spänd förväntan rådde innan det var dags. Denna utbyttes så småningom mot skratt och leenden när hästarna sattes i rörelse.

Johan Atterhagen, arbetslagsledare och lärare i kursen berättar om tanken med ridlektionen.

En del av kursen Idrott och Hälsa 2 består av friluftsaktiviteter. Vi har haft mycket fysiska aktiviteter utomhus och en del specialaktiviteter såsom klättring och nu ridning. Ridningen tar oss utanför vår trygghetszon, gör att vi upptäcker nya sidor hos oss själva och inspirerar förhoppningsvis till att prova ännu fler utmanande aktiviteter.

Jonatan som fick rida på stora Latifa berättar.

För mig var det första gången någonsin  som jag red och det var jättekul! Här fick jag verkligen chans att utmana mig själv. Bara att våga sitta upp på hästen var lite pirrigt. De är ju så stora!

Pontus som fick rida på fina Fabiano fyller i.

I början var det svårt att hitta tempot i traven. Det skumpade och jag kände att jag inte hade någon kontroll men Fabiano var väldigt schysst, så det gick bra. Det var riktigt kul att testa och jag skulle gärna göra om det och rida ut i skogen!

Julia som fick rida på ståtliga Herkules tillägger.

Jag går egentligen inte i den här idrottsgruppen, men jag frågade om jag fick följa med och det fick jag! Senast jag red var för sex år sedan, så det här känns jätteroligt!

Ridningen var väldigt uppskattad av eleverna och vi hoppas därför att kunna göra detta till en återkommande avslutningstradition, säger Johan Atterhagen med en glimt i ögat.