TBS Sundsvall gör rekordinsamling till Lekterapin

IMG_8484

[ingress]Eleverna vid Thoren Business School Sundsvall på initiativ av elevrådet bestämde sig för att kavla upp skjortarmarna och samla in pengar till Lekterapin på Sundsvalls sjukhus.[/ingress]

Projektet som var ett välgörenhetstema under en och en halv skoldag en dundersuccé. På cirka 10 timmar effektivt insamlande rasade pengarna in. Sammanlagt samlade eleverna tillsammans in fantastiska 17 663 kronor som överräcktes till Lekterapin.

– Vi vill göra något lokalt här i Sundsvall och bidra till samhället. Men att det skulle bli så här mycket intäkter hade vi inte förväntat oss, berättar Camilla Nordin, elevrådsordförande på skolan.
Genom sina entreprenöriella egenskaper har TBS-eleverna pantat burkar, sålt egentillverkade smycken, sålt fika som de själva bakat och föreläst om lekterapins verksamhet för olika företag. Dessutom jobbade eleverna in olika gåvor i form av leksaker, sjukvårdsmaterial och lyckades också ordna en trollerishow till de sjuka barnen.

– Alla elever hjälptes åt på ett otroligt sätt och ansträngt sig så mycket vi kunde och det känns jättebra att vi kunde få in så här mycket pengar och se hur glada de blev när de fick checken, konstaterade Camilla Nordin.

IMG_8491