Rekordhöga söksiffor för Thoren Business School Helsingborg

Nya lokaler och enormt söktryck i gymnasievalet. TBS Helsingborg växer så det knakar och även Helsingborgs Dagblad har skrivit om skolans framgångar.

– Vi har hittat hem och är jättenöjda med våra nya lokaler, säger rektorn Ann-Christin Maltelid.

TBS Helsingborg har sedan november förra året etablerat sig i centrala stan efter att ha varit lokaliserade en bit utanför själva centrumkärnan på gamla sjukhusområdet Maria Park. Flytten till de nya lokalerna i början på november förra året på Södra Storgatan och Carl Krooks gata har gjort den redan eftertraktade skolan till ett populärt val för niondeklassare, vilket inte minst visat sig i det nyss avslutade gymnasievalet där söktrycket ökat monumentalt jämfört med i fjol.

Ökningen är nästan 500 (!) procent, den enskilt största ökningen av ThorenGruppens elva affärsgymnasium. Vi tog pulsen på skolans rektor Ann-Christin Maltelid för att känna av läget drygt ett halvår sedan flytten.

Hur skulle du beskriva Thoren Business School i Helsingborg?

– Vi är inte rädda för att göra nya saker och vi vill och vågar vara med där det händer.

Vad gör er skola unik, vilka fördelar finns det med att gå på TBS?
– Det är mycket, men framförallt vårt mentorsprogram plus alla case där våra lärare tar stort ansvar för att utveckla casen till något som utmanar våra elever. Vi har bland annat gjort ett case tillsammans med Ramlösa där vår skola och våra elever fått möjligheten att producera en produktbroschyr tillsammans med företaget.

Hur vill du att eleverna ska uppleva sin gymnasietid?

– Att vi gav de möjlighet att utvecklas och att de fick ta steg för att utmana sig själva och hitta nya utmaningar och egna vägar att vandra på. Det är enormt inspirerande att se elevernas personliga utveckling och hur långt de kan gå, allt från att våga stå och prata inför en stor grupp till att ta kontakt med människor.

Varför skulle du vilja gå på TBS Helsingborg?
– Det är en härlig atmosfär där vi tar hand om varandra och där man får utveckla sin personlighet.

Vad händer på skolan just nu, har ni några spännande projekt på gång?
– Vårt kanske största projekt just nu heter Kuben och bygger på ett case som handlar om mänskliga rättigheter för att uppmärksamma Raoul Wallenberg och själva kuben är en gestaltning av detta. Vi är enda skolan i Helsingborg som är med i projektet tillsammans med kommunen för att synliggöra detta.

Vad händer här framöver på er skola?
– Nu laddar vi för vår årliga vårfest den 23 april där vi bjuder in de som har sökt och går på skolan. Tanken är att elever som sedan har tagit studenten ska bli inbjudna till den återkommande vårfesten. Ett litet smakprov på artister i år som hittills är bokade är Caroline Ravn, hon fick silver i trolleri-SM i Jönköping nyligen. Bandet Earth Kids, ett upcoming band från Helsingborg som spelar elektronisk drömpop.