Regional UF mässa i Skåne

Denna vecka har det varit UF-mässa för alla Skånes företag. Under två dagar har över 300 företag tagit plats på Emporia i Malmö för att marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster. Thoren Business School i Malmö var givetvis på plats mer flertalet intressanta företag.

Det kommer även anordnas en stor prisutdelning den 1 april på Quality Hotel Malmö där företag från våra skolor som är nominerade.

100 shapes UF

Suella Demir, Tuqce Kilicasan, Aicha Iskandari, Dorin, Valentine Beqiri – säljer prisvärda sminkborstar i syntet.

Vad gör er unika?
– Jämfört med andra företag är vår produkt generellt billigare eftersom du får 10 sminkborstar av hög kvalité för endast 249 kronor. Vi har även syntetiskt hår som är en stor fördel då det är mer hygieniskt och lättare att rengöra.

Vad har varit den bästa lärdomen med att starta UF företag?
– Vikten av marknadsföring! Till en början hade vi väldigt svårt med det men nu mer och mer blir vi kända för vårt företagsnamn för att vi marknadsfört oss mer och bättre.

Vad har varit roligast med att starta företag?
– Få vara vuxen! Känna på hur det är att starta ett företag.

Skulle ni ha gjort något annorlunda?
– Satt igång snabbare, vi hade väldigt många idéer i början så allt blev lite försenat och det tog ett taag innan vi startade. Så bättre planering hade varit bättre för oss!

Vilket pris vill ni och tycker ni att ni borde få?
– Bästa monter!

Hur är det att få ställa ut på en stor mässa?

– Det är väldigt kul och roligt att få prata med kunderna som är väldigt många här. Vår produkt börjar ta slut till och med.

 

Greko UF

Damon Salehi, Alaidin Abde, Marcus Ljunggren, Linda Kasim, Ebba Wahlgren – återförsäljare av ekologiskt odlade grekiska varor i olika presentförpackningar.

Vad gör er unika?
– Vi har olika storlekar på presentförpackningarna för att vi vill tillgodose efterfrågan, så alla har möjlighet att införskaffa sig produkter från Greko UF.

Vad har varit den bästa lärdomen med att starta UF företag?
– Lära sig att samarbeta, vi är en grupp på fem personer och det är svårt att hitta tider som passar alla.

Vad har varit roligast med att starta företag?
– Att få lära sig så mycket om hur det är att starta ett företag från grunden. Så det har varit roligt plus att ha fått lära sig att kunna ta ansvar.

Skulle ni ha gjort något annorlunda?
– Kanske haft lite bättre marknadsföring, bättre upplag av våra smakprover samt vågat ta bättre kontakt med kunderna, men än är inte dagen över…

Vilket pris vill ni och tycker ni att ni borde få?
– Allt som går att vinna! Men framför allt bästa monter eftersom vi lagt ner mycket tid och pengar på den.

Hur är det att få ställa ut på en stor mässa?
– Det är kul att få träffa så många kunder, men emellanåt kan det bli lite långtråkigt så det är tur vi har varandra.