Regional UF mässa i Skåne

Denna vecka har det varit UF-mässa för alla Skånes företag. Under två dagar har över 300 företag tagit plats på Emporia i Malmö för att marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster. Thoren Business School i Helsingborg var givetvis på plats mer flertalet intressanta företag.

Det kommer även anordnas en stor prisutdelning den 1 april på Quality Hotel Malmö där företag från våra skolor som är nominerade.

Tree Fellows Juice UF

Nils Martinsson, Jacob Hörberg, Elliot Spenner

Berätta om er affärsidé och vad gör er unika?
– Vi tillverkar miljövänlig juice av frukt som ska slängas som vi får gratis från lager. Företagen blir av med frukten på ett bättre sätt och vi kan tillverka en god juice utan tillsatser. Vi blir unika för vårt miljötänk och för att vi har en egen, snygg, clean stil med glasflaskor.

Vad har varit den bästa lärdomen med att starta UF företag?
– Att agera snabbt eftersom det hela tiden kommer upp småsaker. Sen är det även att möta nya människor, det lär man sig mycket av

Vad har varit roligast med att starta företag?
– Att få sälja ens egna idé har varit roligt för då brinner man verkligen för det. Sen även gemenskapen, att vi gör det tillsammans!

Skulle ni ha gjort något annorlunda?
– Kanske lite bättre framförhållning! Det brukar alltid lösa sig men det kan inte skada med lite bättre framförhållning i alla fall.

Vilket pris vill ni och tycker ni att ni borde få?
– Inget! Vi är här för att ha kul och för att vi brinner för vår idé, men måste inte vinna.

Hur är det att få ställa ut på en stor mässa?
– Det är väldigt kul och lärorikt! Sen är det också sjukt spännande och kolla in våra konkurrenter och andra företag.

Deli Bag UF

Bianca Waller, Emma Lundblad, Linnea Sjöstrand

Berätta om er affärsidé och vad gör er unika?
– I slutet av varje månad levererar vi en matkasse till våra kunder med nyttiga delikatesser som vi själva gör. Vi bakar till exempel vårt bröd från grunden och använder oss av ekologiska och närodlade råvaror. Vad som gör oss unika är att vi själva gör detta inklusive själva leveransen som gör det väldigt personligt

Vad har varit den bästa lärdomen med att starta UF företag?
– Att få ihop allt i tid och samarbete. Vi har ju en väldigt svår produkt och har jobbat i tidspress. Vi är bara tre personer och ska leverera till exempel 25 bröd i tid kan bli en utmaning.

Vad har varit roligast med att starta företag?
– Att ha kommit så långt. Det är också kul att träffa kunderna och få god respons.

Skulle ni ha gjort något annorlunda?
– Vi har tidigare ingen förkunskap inom bakning utan vi har lärt oss under tiden så vi kunde kanske ha planerat mer och bättre. Det har ju blivit några brända plåtar om man säger så…

– Bästa monter!

Hur är det att få ställa ut på en stor mässa?
– Det är väldigt kul att komma ut, däremot är våra kunder i Helsingborg eftersom vi bor där och levererar dit men det är ändå kul.

Kalasfixarna UF

Nicole Kristoffersson, Olivia Gustafsson, Marta Forsberg, Sara Hansen, Wilma Martinsen

Berätta om er affärsidé och vad gör er unika?
– Vi anordnar barnkalas för att underlätta för föräldrarna. Vi handlar innan, är där i två timmar och städar efter. Detta till ett bra pris för att underlätta för föräldrarna och det gör oss unika.

Vad har varit den bästa lärdomen med att starta UF företag?
– Lära sig planera tiden väl och samarbeta annars kolliderar det och det har det gjort någon gång så det har vi lärt oss av. Men det är svårt för vi har ju faktiskt aldrig startat företag förut.

Vad har varit roligast med att starta företag?
– Att få känna sig vuxen och ta ansvar som aldrig innan. Sen att få träffa alla människor som vi gjort är även väldigt kul.

Skulle ni ha gjort något annorlunda?
– Planerat bättre och varit ute i lite bättre tid hade underlättat för oss. Idag tog vi till exempel tåget hit med alla saker, bland annat ett ståbord och en stol, det var lite bökigt.

Vilket pris vill ni och tycker ni att ni borde få?
– Roligast och mest kreativa monter!

Hur är det att få ställa ut på en stor mässa?
– Det är så kul! Att få designa och bestämma allt själv. Det bryter mot vad vi gjort innan.