Projekt Socialt Entreprenörskap

[ingress]På Thoren Business School Malmö har förstaårseleverna genomfört projektet Socialt Entreprenörskap där de fick komma på en affärsidé och skänka vinsten till välgörenhet. Det är ett projekt som TBS Malmö genomfört tidigare med fina resultat. Det uppskattas också verkligen bland eleverna.[/ingress]

Projektet omfattade ämnena svenska, engelska och entreprenörskap. Genom arbetet fick de lära sig mer om entreprenörskap och mänskliga rättigheter. De har också fått en bra grund att stå på för att starta eget företag.

Eleverna bildade 33 grupper som ordnade bland annat klubb-event, buffé, modevisning, föreläsning, FIFA-turnering och fotosession. Det såldes även lotter, våfflor, kladdkaka, smoothies och mycket mer – allt för välgörenhet! De fick själva välja vilken organisation de skulle skänka pengar till och valen föll på bland annat Unicef, Hungerprojektet och SWPA.

Eleverna fick börja med att välja en organisation, ta reda på mer fakta om den och fundera över varför de ville skänka till just denna och deras projekt. Sedan fick de brainstorma för att hitta en affärsidé som kunde generera pengar till välgörenhet. Innan själva genomförandet fick de också marknadsföra sin affärsidé för allmänheten. När arbetet var slutfört fick de skriva rapporter och redovisa sitt arbete.

Här kan du läsa en rapport om projektet: socialt entreprenorskap 2012