Projekt: Jag som mäklare

[ingress]Över 100 ekonomielever i årskurs 1 på Thoren Business School i Örebro fick nyligen en riktig utmaning i det två veckor långa projektet ”Jag som mäklare”. Målet med projektet, som genomfördes i samarbete med Swedbanks fastighetsbyrå, var att som elev agera fastighetsmäklare på en husvisning.[/ingress]

På visningen presenterades många snygga hus som var uppritade i Google Sketchup. Tillhörande budgetar för lånekostnader och övriga hushållskostnader presenterades med uträkningar i Excel. Självklart hade alla mäklare även tillverkat proffsiga produktblad som besökarna fick ta del av. Projektet, som är ämnesövergripande inom matermatik, naturkunskap och företagsekonomi, blev en stor succé för alla inblandade! Eleverna var verkligen superproffsiga! Vinnarna utsågs av mäklare från Swedbanks fastighetsbyrå där ett av priserna var en heldag med en av Swedbanks mäklare. Milan och Malin (stora bilden) som vann mäklartävlingen visade sina arbeten för en mäklarfirma och kommer ha praktik och jobb inom mäklaryrket framöver!