Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället? Communication Program är ett bra val eftersom du får en bred grund och därmed många valmöjligheter efter studenten. Har du en kreativ attityd kan du välja medieinriktningen som sätter dina sinnen och din problemlösningsförmåga på prov med fokus på bilder, texter och grafisk formgivning. Är du mer intresserad av ledarskap, kommunikation och människor kan du välja beteendevetenskap som profil. Möjligheterna är många.

Det här läser du:


Gemensamt
0
Poäng

Inriktning/Profil
0
Poäng

Notera: utbudet av inriktningar/profiler och kurser kan variera mellan orterna.

Individuella val
0
Poäng

Välj 200 poäng valfria kurser

Gymnasiearbete
0
Poäng

Utformas efter din valda inriktning/profil.

11 veckors praktik

På Communication Program har du 11 veckors praktik (APL). Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden. En praktikplats ger dig även värdefulla kontakter och goda chanser till jobb efter studenten.

Egen dator

Självklart arbetar vi med och nära IT. Som elev får du låna en bärbar dator som du har som arbetsredskap alla tre åren och även annan teknisk utrusning finns tillgänglig under studietiden.

Efter Communication Program

Efter studenten eller högskolestudier: grafisk formgivare, copywriter, informatör, projektassistent, psykolog, socionom, journalist, egen företagare, polis, informationschef, lärare m.m.

Communication Program är dig som gillar att träffa nya människor och vill göra skillnad i världen
på ditt sätt. Du tycker om att säga ditt och uttrycker ofta dina åsikter i skrift. Tankar om hur världen är kommer ofta och du filosoferar över det som varit samt det som kommer. Communication Program är för dig med samhällsintresset nära hjärtat.

Inriktning/profil:


juridik

LEDAR- OCH BETEENDEVETENSKAP

Är du en person som inspirerar, övertygar och leder andra människor så att ni tillsammans kan lyckas? Då har du hittat rätt inriktning för dig.
medier information kommunikation

MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

Är du nyfiken, kreativ och intresserad av marknadsföring? Denna inriktning är för dig som vill bli journalist eller jobba med reklam.
reklam och marknadsföring

SAMHÄLLE OCH ENTREPRENÖRSKAP

Är du intresserad av politik och historia? Om du dessutom vill utveckla din entreprenörsanda är den här inriktningen rätt för dig.