Profit Card UF nominerade som ”Årets unga löfte”

En mobilapp med rabatter som ska gynna ortens företag. Thoren Business School-eleverna Alicia Thelberg, Maja Forslund, Maria Häggkvist och Elin Nilssons vision är öka den lokala centrumhandeln i Timrå och Sundsvall.

Nu är deras UF-företag Profit Card UF nominerade som ”Årets unga löfte” vid Timrå kommuns näringslivsgala, Guldstegen, som avgörs 6 april.
– Det är fantastiskt att bli nominerad, och vilken möjlighet det ger oss att visa att vårt företag är den nya framtiden, säger Maja Forslund (säljare) och får medhåll av de övriga.

I takt med att handeln i Sverige centraliseras mot stora köpcenter har Profit Card, med de fyra TBS-eleverna, valt att gå sina egna vägar för att stärka den lokala handeln med två aspekter i åtanke. För det första vill de med sin mobilapp skapa en levande stadskärna och för det andra vill de minska på de onödiga transporterna och på så sätt ta ansvar för miljön.

Elevkvartetten på Thoren Business School Sundsvall anser att det är bättre ur rena transportskäl att handla i de lokala butikerna, än att vi ska beställa på internet och på så sätt få en massa onödiga transporter av få varor, men även persontransporten i bilar minskar om konsumenterna handlar i sin närhet. Och appen gör att det behövs mindre papper för kuponger och liknande.

Nu har deras affärsidé och arbete burit frukt genom nomineringen till Guldstegen.
– Det är ett smart val av näringslivskontoret i Timrå att nominera oss, precis lika smarta som kunderna som laddar ner vår app kommer att vara, konstaterar Alicia Thelberg, vd/inköpare på Profit Card.
– Otroligt roligt och spännande att bli så uppmärksammad på vår UF resa. Det är en riktig ära att få bli nominerad till ett sådant fint pris, konstaterar Maria Häggkvist (marknadsförare) och Elin Nilsson (ekonomiansvarig) samstämmigt.

Klicka här för att lägga din röst.