Premiär för årets upplaga Mentorprogrammet

I onsdags var det premiär för årets första Mentorprogram på Thoren Business School Helsingborg. Programmet är ett samarbete mellan TBS Malmö och TBS Helsingborg blev en succé i fjol. Andra säsongen rivstartade med hälsokonsulten Anna Uganader som föreläsare. Budskapet handlade om att få kontroll på sitt ”inre” för att kunna verka i det ”yttre”.
– Man måste kunna arbeta med sig själv för att kunna leda andra, konstaterade hon.

Mentorsprogrammet sysselsatte ifjol närmare 70 deltagare som bygger på en tydlig koppling mellan elever och mentorskap för att attrahera och skapa inspiration för framtiden.

Årets seminarieprogram öppnade upp med en Anna Ugander. Hon startade sitt första företag när hon var arton år och har arbetat som egenföretagare med människors utveckling på olika sätt i över tjugo år. Efter sin elitidrottskarriär inom Fitness med både SM- och VM-meriter sågs Anna Ugander även som gladiatorn ”Nova” på TV4 under tre säsonger.

Men sin erfarenhet inom bland annat utbildning, terapeut, coach och hälsokonsult pratade hon om vikten att kunna styra sina tankar för att hitta rätt motivation.
– Alla kraft kommer inifrån, man måste våga vara sig själv och våga leva sina drömmar, konstaterade hon.

Premiärinledningen av årets mentorsprogram applåderades av eleverna.
– Jag gick med i mentorsprogrammet för att lära mig ifrån min mentors erfarenheter och få tips inför framtiden. Få en djupare inblick i arbetslivet helt enkelt, berättade Pernilla Eriksson som läser på handelsprogrammet.

Även Rebecca Frimell, på ekonomiprogrammet, gillar upplägget mellan skola/utbildningen och ”verkliga världen”.
– Anledningen till att jag gick med i mentorsprogrammet var för att få en erfaren vägledare att rådfråga. Jag vill lära känna en vuxen person utanför familjen som jag kan prata om framtiden med, konstaterade hon.

Klicka här för att läsa hela programmet.