Praktikplats för den modeintresserade

Erik Lycke läser första året på Business Program på TBS Helsingborg och avslutade nyligen en sin praktik hos AB Stenströms. Han har under fyra veckor fått prova på det mesta vilket han anser är av stort värde för framtiden. Valet av praktikplats blev för Erik naturligt då han kände personalen där sedan tidigare samtidigt som han har ett brinnande intresse för mode.

Erik Lycke gick i dagarna på jullov med fyra veckors praktik i bagaget. Det har varit veckor fyllda med stort ansvar vilket han tycker har varit kul.
– Jag fick ta mycket eget ansvar. Bland annat fick jag ta hand om beställningar och bokföringen själv redan efter några dagar, förklarar Erik.

Att praktikplatsen blev hos AB Stenströms skjortfabrik i Helsingborg berodde på att Erik sedan tidigare visste om vem personalen var. Att han även sedan en lång tid tillbaka har ett stort intresse för mode gjorde valet ännu enklare.

Under fyra veckor har Erik inte bara fått en inblick i modeindustrin utan han har även fått mer kunskap om bokföring.
– Jag har lärt mig mycket om hur man bokför och fakturerar beställningar samt hur man hanterar in- och utgående varor på ett lager.

Erik har också fått värdefull kunskap om hur jobbet på en framtida arbetsplats kan se ut.
– Jag kommer att ta med mig en massa erfarenheter som exempelvis hur man jobbar under tidspress och hur man jobbar tillsammans med andra. Främst har jag fått mer förståelse hur fysiskt slitsamt det kan vara att jobba på ett lager.

Att få möjligheten att praktisera under skoltid ser Erik som väldigt positiv då det teoretiska lärandet upphör för ett tag och ersätts istället med praktiskt lärande.
– Jag tycker att det är bra att få prova att jobba på riktigt för att kunna få en större inblick i arbetslivet, avslutar Erik.