Praktik med internationell känsla

Från Egypten, Tjeckien till Vietnam
­­Efter mycket arbete och nätverkande kunde vi på Thoren Business School i Uppsala uppfylla några av våra studenters drömmar att arbeta utomlands. Detta läsåret har alla våra fantastiska och drivna studenter kunnat ansöka om praktikplatser som vi tillhandahållit utomland. Hela 16st studenter från alla våra tre program fick möjlighet till att utvecklas och lära sig nya kulturer, näringsliv och skapa nya kontakter för livet.

Den första resan gick till Hurghada, Egypten i februari där två av våra studenter, Anton och Elin praktiserade på dykarcentret Colona Divers.  De fick arbeta i deras butik och även följa med på båten som tar turister ut på havet för att se fantastiska korallrev. Inte nog med detta fick studenterna även under sin praktik lära sig att dyka och tog sina egna dykarcertifikat.

Se deras resa på instagram: https://www.instagram.com/discoverhurghada/

Den andra resan gick till Prag, Tjeckien där Cornelia, Ebba, Hjalmar, Edyta, Elin, Tuva, Frida och Evelina fick praktisera på svenska klädjätten Lindex. Två av dem hade sin praktik på Lindex huvudkontor i Prag och sex av dem praktiserade på olika Lindex butiker. De fick lära sig hur det är att arbeta och leva i Tjeckien. På deras fritid besökte de olika sevärdheter och lärde sig hur lokalbefolkningen levde.

Se deras upplevelser på instagram: https://www.instagram.com/tbsaplprag18/

Den sista resan för denna termin gick till Hanoi, Vietnam. Det är sex stycken studenter som fick chansen att åka hit, Maja, Felicia, Vera, Wilma, Sara och Gabbi. Sara och Gabbi har sin praktik på Ericsson´s kontor och Maja, Felicia, Vera och Wilma är på en vietnamesisk skola där de arbetar med deras marknadsföring och har även engelska lektioner för de studenter som går där. Våra studenter har fått testa att baka vietnamesiska muffins, besökt Hanis etnologiska museum och åkt båttur till Halong Bay, det ser helt magiskt ut och ni kan följa deras resa på deras instagram. https://www.instagram.com/hangmedtillhanoi/

Bilderna i artikeln är tagna av studenterna och finns på deras respektive instagram.