Populär loppis på TBS Gävle som gynnar barnhem i Thailand

gavle

På Thoren Business School Gävle går Mohammed Yousefs och Ida Jidåkers. De är två framgångsrika entreprenörer som har startat ett UF-företag som anordnar loppis varannan söndag i skolans lokaler fram tills april. Hittills har det blivit en riktig succé med alla platser fullbokade varje gång.

Allt började med en tanke om att satsa på något för familjerna i Gävle. På lektionen brainstormade Ida och Mohammed fram flera olika idéer, och den som fastnade var att anordna loppis. Ett genidrag med tanke på den loppisbrist som finns i Gävle. Samtidigt som det är ett UF-företag så blir det ett bidragsprojekt då de samlar in leksaker och kläder till ett barnhem som finns nära Phuket i Thailand.

– Vi kommer att åka till barnhemmet för pengarna vi får ihop och visa vår kärlek till barnen, berättar Mohammed.

För att locka till sig besökare och försäljare har de tänkt till lite extra på marknadsföringen. Deras lärare, Per Andersson, talar om att de delat ut flyers, satt upp affischer och varit aktiva på sociala medier. Ida berättar att de också satsat på aktiviteter för barnfamiljer.

– För att locka familjer satsade vi på saker som ponnyridning och ansiktsmålning och det har gett resultat.

Reservlistan för de som vill få en plats växer för varje gång och trycket är extra stort den 14 december när Ida och Mohammed satsar på en julmarknad där 16 andra UF-företag kommer ställa ut tillsammans med loppisförsäljarna.

Ifall du har vägarna förbi TBS Gävle en söndag rekommenderar vi att ni tar en sväng förbi.