Planeringen av nya skolmiljöer är i full gång

Till hösten 2018 kommer TBS Helsingborg även att finnas på våning 5 och 6 på Södra Kyrkogatan 4. Eleverna på TBS Helsingborg fick under onsdag förmiddag i uppgift att klura på hur de vill att sina kommande studiemiljöer ska se ut.
– Vi fick hjälpa till att påverka hur våra nya lokaler ska se ut på Södra Kyrkogatan 4. Vi fick sitta i grupper och komma fram till idéer om hur inredningen ska se ut och vad man ska döpa klassrummen till, förklarar Anneli Stojanovska.

Det har sedan en tid tillbaka stått klart att våning 5 och 6 på Södra Kyrkogatan 4 kommer att bli en del av Thoren Business School Helsingborg till hösten 2018. Nya lokaler ska inredas och då passar det utmärkt att låta eleverna själva få vara med i planeringen.
– Det känns kul att vi elever får vara med i hur skolan kommer se ut och inte bara lärarna. Södra Kyrkogatan 4 ligger även mer centralt vilket är bra! Idag fick vi hjälpa till att påverka hur våra nya lokaler på Södra Kyrkogatan 4 ska se ut. Vi fick sitta i grupper o komma fram till idéer om hur inredningen ska se ut och vad man ska döpa klassrummen till. Det bästa med dagens uppgift var att då vi själva kommer att spendera ett år i dessa klassrum har vi fått bestämma hur de ska se ut och hur miljön kommer vara, förklarar Anneli.

Viktoria Vinnardag var också med i planeringen och tyckte om att man fick möjlighet att planera inredningen i minsta detalj.
– Idag fick vi planera och visionera om nya lokaler på Södra Kyrkogatan 4. Jag tyckte bäst om att få planera inredningen i detalj, som att bestämma tapeter och färgtema. Det känns bra att skolan intresserar sig i hur vi tror att vi kommer trivas bäst i våra nya klassrum. Självklart är man mycket nyfiken på resultatet också, berättar Viktoria.

Även Alexandra Nilsson deltog i klurandet över hur deras kommande skolmiljöer ska se ut.
– Vi blev först indelade i grupper. Därefter fick vi varsin ritning på ett av dem nya planen vi ska få, där ett av klassrummen var omringat. Det klassrum som var omringat fick vi fria händer till att komma på idéer till hur man skulle kunna dekorera och fixa där inne. Till exempel vilka möbler vi skulle ha, vilken färg och så vidare. Det bästa var att man fick fria händer. Det var ingen som sa att du måste ha bord och stolar utan man fick tänka fritt. En annan bra sak var att man kunde lägga in smågrejer som man kanske inte typiskt har i klassrum för att göra det lite mer speciellt, berättar Alexandra.

Eleverna tyckte att det var kul att både personal och elever deltog i planeringsprocessen. Nya miljöer ska skapas och då är det viktigt att de som ska vistas i dessa också har en möjlighet att påverka innehållet.
– Det känns jättebra! Det hade varit tråkigt att bara sitta i ett vitt klassrum med vita bänkar och svarta stolar och sen ingenting som dekorerar eller gör det till en mysig och fin skolmiljö. På detta viset så är alla med och det är ju det som är det viktiga. Det är ju ändå vi elever som ska studera i rummen, förklarar Alexandra.

Anneli, Viktoria och Alexandra trivs väldigt bra på TBS Helsingborg och ser fram emot att se resultatet till hösten.
– Det bästa med TBS är att de verkligen gör så att eleverna känner sig som en del av skolan. Att vi inte bara är elever som går här utan att vi får bestämma om saker precis som om vi skulle stanna här. Dem tänker liksom inte att ”nej men dem är här bara i 1,5 år till, det är inte lönt att blanda in dem”. Vi är med in i det sista, konstaterar Alexandra.