Parkingfinder UF är redo för SM i Ung Företagsamhet

Under sitt tredje år på Thoren Business School Örebro är det obligatoriskt för de flesta att starta upp ett UF-företag. Självklart vill du som elev uppfinna en riktigt klockren affärsidé som du verkligen tror på, vilket våra elever Sofia Hedberg, Jennifer Cornelius, Ebba Tenselius och Caroline Nilsson lyckats med.

Tillsammans har de skapat företaget ’’Parkingfinder UF’’ som går ut på att hyra ut privata parkeringar till dom som behöver en billig parkering i city. Exempelvis när man reser bort, pendlar eller ej använder sin parkering är detta ett enkelt sätt att tjäna en slant på. Under den regionala mässan vann företaget många priser, däribland 1:a pris i Årets logga. Härnäst väntas SM i Ung Företagsamhet där tjejerna kommer att tävla i flertalet kategorier som Årets tjänst, Årets tillväxtföretag och Årets kreativa företag.

Hur har UF-året sett ut för er?
– Det har varit hektiskt, krävande och vi har ofta känt en enorm tidsbrist. Men framförallt har vi lärt oss otroligt mycket, haft roligt och nu är vi vidare till SM sim alltid varit ett stort mål för oss, säger Sofia Hedberg.

Varför tror ni att ni tagit er så långt?
– Jag tror att vi har tagit oss så långt för att vi har visat varenda människa vi träffat vart vi vill ta oss. Vi har varit viljestarka. Att vi brunnit för vår idé har varit nyckeln till vårt driv och därmed speglats i vår vilja att ta oss framåt.