KOMBINERA GYMNASIESTUDIER MED PADEL
 
Padelgymnasiet i Uppsala vänder sig till alla våra elever som vill kombinera sina gymnasiestudier med padel.

OBS! Ansökan för hösten 2021/22 är stängd. Denna information gäller för skolstart 22/23.

Thoren Business School Uppsala är en skola i utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB, ett norrländskt familjeägt företag med bland annat 38 gymnasieskolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder och över 2 100 medarbetare. Thoren Business School ligger på Stora Torget 7, centralt i Uppsala.

Skolan har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med padelgymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till en duktig spelare på sin nivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

För oss är det viktigt att eleven klarar av både skola och padel på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på padelgymnasiet både ska vara en duktig padelspelare på sin nivå parallellt med att individen tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden. Genom vårt helhetsperspektiv där skola och padel integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i padel.  Vi har också som krav att man fullföljer sin treåriga gymnasieutbildning.

Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag. I Thoren Sports Academy ingår tre kurser, dvs delar av Idrott och hälsa 1, Idrott och hälsa -specialisering 1 och Idrott och hälsa - specialisering 2. De två sistnämnda är individuella val, vilket utesluter val av andra individuella kurser. 

Det kan se ut på några olika sätt:

 1. Upplägg med kurser inom det individuella valet kopplade till din idrott.


  Idrott och hälsa specialisering 1 (100p)

  Idrott och hälsa specialisering 2 (100p)


 2. Ett tredje alternativ är att eleven läser kurserna Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2, men inte utför det på skoltid. Eleven utför sin idrott på kvällar och helger och vår idrottslärare bedömer prestationen tillsammans med elevens tränare/handledare. Naturligtvis skriver vi ett kontrakt med elev, vårdnadshavare och tränare

Elever som vill börja i år kan fortfarande välja om via antagning.se! 

Gör så här
 • Ansök via formuläret här brevid. Mobilnummer skrivs utan bindestreck och personnummer tio siffror utan bindestreck
 • Observera att man även måste söka till skolan via sin lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen. 
 • Senast den 31/1-2022 vill vi ha in din anmälan, glöm inte att även ansöka som vanligt via antagningsenheten via sin hemkommun.

Därefter fortsätter det vanliga antagningsförfarandet till gymnasieskolan och du som sökt måste även komma in på sökt program via dina meritpoäng.

Kontakt

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med dina funderingar.

Tony Kjäll 076-133 87 95 tony.kjall@affarsgymnasiet.se

Klicka här för att läsa mer om vår skola. 

  Fullständigt namn (obligatorisk)

  Personnummer (obligatorisk)

  Adress (obligatorisk)

  Postnummer (obligatorisk)

  Ort (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Din telefon (obligatorisk)