Och vinnaren är…

I förra veckan utlyste TBS Malmö sina elever att besöka skolans bibliotek för att ta en symbolisk bild och tävla om fina priser. I samband med skolans expansion nu i vår kommer biblioteket flytta i och med att skolan får större lokaler.

Bästa bild vann Malin Svensson, Laurona Hussein och Yusra Sadejh Moradi som alla läser andra året på vårt Business Program.

Berätta om er bild?

– Vi ville förmedla något med vår bild. Tidningen som handlar om entreprenörskap har vi med för att vi tycker entreprenörskap är en rolig kurs och är glada att TBS erbjuder denna så vi bland annat får starta UF-företag. Sen den andra boken vi håller upp är ’Jag är Malala’, den valde vi för att vi har alla läst den. Vi tycker om den och vad den står för; flickan som stod upp för rätten till utbildning.

Hur ofta har du varit i biblioteket under din studietid?

– Ett par gånger, men inte så ofta, kommer nog bli mer! Minns en gång jag var där innan ett historieprov och läste på lite!

Vad skulle kunna få dig att besöka biblioteket oftare?

– En mysigare miljö! Sköna stolar som man kan sitta och läsa i, intressanta böcker och en ljus och öppen miljö. Det hade varit trevlig tycker vi!

Vilken nytta tror du att du har av ett bibliotek?

– Ren allmänbildning och hjälp inför inlämningar och prov. Sen kan jag även ha stor nytta vid nationella prov vid läsförståelse.

För att få ut så mycket som möjligt är det viktigt att veta vad man söker efter. Hur söker du informationen du behöver i ett bibliotek för att lösa en skoluppgift?

– Vid större bibliotek brukar jag alltid ta hjälp av bibliotekarien, de brukar alltid vara duktiga på att hjälpa till. Om det inte finns någon går jag alltid efter alfabetisk ordning men letar jag inte efter en specifik bok går jag utifrån tema, som exempelvis historia när jag var här inför mitt historieprov.

Vilket stöd behöver du för att utnyttja biblioteket på bästa sätt som kan hjälpa dig?

– Kanske att det alltid finns stationära datorer på plats så man kan söka efter böcker. Men sen har jag alltid gillat tanken av en bibliotekarie som har sådan stor passion för sitt jobb och böcker i sin tu so kan vara gynnsamma för mig.

vinnarbild biblan

MALMO-NYHET

De nya lokalerna börjar ta form och vår kära rektor Joakim Olefeldt meddelar att skolans expansion (som vi berättat om här) även innebär att det nya kaféet och biblioteket snart är klart. Håll utkik efter bilder på vad vi gissar kommer bli två ställen där eleverna helst kommer vilja vara.