Ny elevkårsordförande på TBS Malmö

elevkår.JPG

[ingress]Vi välkomnar TBS Malmös nya elevkårsordförande och passade på att ställa lite frågor.[/ingress]

Berätta om dig själv.

– Jag heter Erika Larsson och går i BP14B. Jag är en engagerad tjej som alltid är rak på sak. Jag har väldigt breda intressen bl.a. matte, bilar och djur. Vid sidan om skolan har jag även min egen verksamhet.

Jag hjälper barn utan föräldrar eller de föräldrar som inte hittar barnvakt och utför aktiviteter med barnen, tar med dem ut till stallet och borsta hästarna eller har picknick till exempel. Jag tycker man ska tolerera alla, det kvittar vem du är. Respekterar du mig, respekterar jag dig!

Varför ville du bli elevkårsrepresentant?

– Jag kände att det behövde hända mer på skolan och värna mer om våra elever. Jag vill göra att eleverna lever sin skolgång och inte överlever den. Få att alla inte bli grupperade utan är mer tillsammans. Man ska känna sig välkommen när man kommer till skolan och inte tycka att det är obehagligt att sitta bredvid någon okänd.

Vad kommer du göra annorlunda nu när du blivit elevkårsordförande – har du några kommande projekt?

– Vi har många projekt! Just nu har vi precis satt igång med utskott, som till exempel fest, bal och idrott. Vi håller på att hitta engagerade personer som vill vara med i detta och hitta något alla trivs med, är det någon som gillar bilar så är det självklart vi ska ha möten för de som gillar bilar.

För de som gillar idrott tänkte vi ha ett sådant utskott och försöka få kontakt med andra skolor i Malmö och starta tävlingar och turneringar skolor emellan. Vår kår ska ha ett brett sortiment av evenemang, något för alla!

Vilka uppgifter har elevkåren? Vad gör ni?

– Vi ska göra livet på skolan bättre och mer välkomnande med hjälp av tidigare nämnda projekt. Vi har möte, vi träffar mycket människor från marknadslivet. För några dagar sedan var vi som ett exempel på Scandic och hade möte med dem gällande ballokal. Det vi gör bäst är alla våra utskott, så det blir lite upp till var och en, känner man att man är grym på fester så är det såklart festutskottet man ska medverka i.

Hur tar man kontakt med elevkåren?

– Kåren har en egen Facebook som vi startade förra året i juni. Alla poster har en egen mail. Vi håller även på att utveckla ett konto på Progress. Vi kommer lägga ut medlemslappar på skolan och på progress. Hittar man ändå inte något sätt att anmäla sig är det bara till att gå fram till någon i styrelsen.