Nu kan barnen i Uganda äta i en riktig matsal

Thoren Business School-elevernas volontärresa till Uganda resulterade i 22 000 insamlade kronor, pengar som gick till att bygga en efterlängtad matsal i skolan Jumbo Junior School i Mbarara. Nu är den äntligen på färdigbyggd.

När skolbarnen skulle äta lunch på Jumbo Junior School fick de tidigare göra det sittandes på ett kallt betonggolv. Skolan saknade helt enkelt matsal.

Men nu kan barnen äntligen äta i en trevlig miljö, tack vare Thoren Business School-eleverna Jens Emsevik, Filippa Arvidsson, Elin Hansbo Olsson, Rebecka Törnqvist och Albert Vidfelt.

Skolan i Uganda är mycket glada över sin nya matsal och har skickat flera bilder på byggprocessen.

– Det känns helt fantastiskt att se bilderna i efterhand och tänka att det har vi gjort, några elever från en liten skola i Karlstad, säger Albert Vidfelt.

Skolkamraten Elin Hansbo Olsson håller med.
– Det blev riktigt, riktigt bra. Nu kan vi verkligen känna att vi har lagt pengarna på rätt sak.

Det återstår nu bara en sak innan matsalen är helt färdigställd – den ska namnges. En ära som Thoren Business School-eleverna kommer att få.

Vill ni åka tillbaka dit någon gång och se matsalen på plats?

– Jättegärna! Både i samband med det här projektet och för att upptäcka mer av landet. Om jag hade fått chansen att åka dit igen hade jag tagit den direkt, säger Albert.

– Ja absolut, säger Elin.
– Speciellt för att besöka skolan igen. Barnen frågade hela tiden när vi där: ”när kommer ni tillbaka?” Så det vill jag göra!

Se bilderna på bygget och den färdiga matsalen här nedan!