Nobeltemadag

Nyligen hade Thoren Business School Linköping en Nobeltemadag! Eleverna välkomnades i lobbyn med ett glas bubbel och snacks. Rektor Jessica Hallberg höll tal och en gemensam välkomstskål utbringades. Efter en stunds minglande delades eleverna upp klassvis för en programanpassad fördjupning. Naturtreorna (Mp11) jobbade med fysikpriset, Samhällstreorna (Cmp11) jobbade med litteraturpriset, Ekonom- och handelstreorna (Bp11, Cop11) jobbade med ekonomipriset och ettorna jobbade med Fredpriset.

Eleverna bjöds också på en trerätters Nobellunch på restaurang Palatset: toast Skagen, Kycklingschnitzel med pommes frites samt chokladmousse! Ett mycket uppskattat inslag som säkert slår kvällens meny i Stockholms stadshus med hästlängder J

Under eftermiddagen redovisade eleverna sina olika case inom sina olika fördjupningsämnen och bedömdes av lärarna. Allt vi gjorde under temadagen kommer att ligga till underlag för bedömning i olika kurser. Ettorna lärde sig exempelvis att diskutera och argumentera om kemiska vapen, vilket är en del av Naturkunskap 1 och Samhällskunskap 1. Cmp11 har istället fördjupat sig i Alice Munros noveller, både på svenska och engelska, inom kursen Svenska 3 och Engelska 7.