Mustafa på Business Program: ”Skolan hittar unika sätt att lära ut”

I en ny video berättar läraren Lina och eleven Mustafa och på Thoren Business School Malmö varför skolan arbetar med case.
– Det är ett unikt sätt att lära och motivera eleverna, säger Mustafa.

På Thoren Business School arbetar eleverna med något som kallas för case. I en ny video förklarar Lina och Mustafa på Thoren Business School Malmö vad det är.

Läraren Lina berättar att case är projekt kopplade till det riktiga näringslivet där eleverna får träna flera kunskaper samtidigt. Det finns både case som hela skolan arbetar med, och case specifikt anpassade till de olika programmen.

– Till exempel får eleverna på samhällsprogrammet testa att arbeta som mäklare och göra en utställning på ett hotell. Det blir riktiga försäljningssituationer, berättar Lina i videon.

Mustafa går ekonomiprogrammet och är väldigt nöjd med upplägget. Han beskriver metoden som unik. Under sitt första år fick han bland annat vara med och skriva en motion till riksdagen, vilket han tyckte var väldigt häftigt.

– Jag tror att de traditionella metoderna med att sitta i skolbänken och anteckna inte motiverar eleverna lika mycket som verkliga projekt.

Se videon och lär dig mer om case här:

Om Affärsgymnasiet

Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.