Möt Mathilda, tjejen som vill lära sig mer om försäljning

Hej jag heter Mathilda Andersson och har precis börjat på Thoren Business School Helsingborg. Jag läser Business Program och är mycket nöjd med mitt val.

tbshsbVad var det som avgjorde att du valde Thoren Business School Helsingborg ?

– Jag tyckte att upplägget av utbildningar verkade väldigt bra och lite annorlunda. Lokalerna var även väldigt fina och lärare verkade mycket trevliga och duktiga. Nu när jag börjar här tycker jag även deras sätt att lära ut verkar annorlunda än på andra skola, blanda teorin med mycket praktiskt arbete.

Hur har din första vecka varit och vad har ni gjort?

– Den har varit rolig! Vi har jobbat med ett case som heter 100-lappen, där vi skulle fördubbla 100-lappen genom att sälja en tjänst eller produkt. Då har vi fått jobba i grupp och bland annat marknadsfört produkten och bestämt en målgrupp. Det gav oss en inblick i hur det är att sälja och hur mycket ansträngning som krävs för att driva ett företag, som man kan säga vi fått prova på! Det har även varit kul att träffa nya människor, eftersom jag har sett samma människor i 10 år nu så var det kul att träffa nytt folk.

Vilka förväntningar har du på dina 3 år på TBS Helsingborg?

– Att bli mer utåtriktat, kunna sälja och vara redo för ett jobb alternativt redo för att plugga vidare på högskola eller universitet när jag är klar. Det verkar som att det finns många alternativ att gå efter TBS. Sen vill jag såklart lyckas få höga betyg.