Möt Leo, killen som en dag vill bli egenföretagare

tbsmalmo

Hej jag heter Leotrim Zuta. Jag har tidigare gått på Strandskolan och läser nu Samhäll-Beteende här på Thoren Business School i Malmö. Mina favoritämnen i skolan har alltid varit svenska och idrott och till alla som ska söka till gymnasium uppmanar jag att man ska göra det som känns bra och inte ge upp så lätt.

Hur har din första vecka på TBS varit?

– Första dagen kändes det lite osäkert eftersom man var ny, men ju mer tiden har gått har det bara blivit bättre och nu trivs jag så bra. Jag har kommit in i det och börjat prata mer med klasskamraterna och det känns riktigt bra.

Vad var det som avgjorde att du valde TBS?

– Först och främst besökte jag TBS på gymnasiemässan och fick ett bra intryck. Sen har jag varit på många öppna hus och tyckte att det kändes annorlunda. Det var som att du kom till ett jobb och inte en skola. En avslappnad miljö som var mer som en kontorsbyggnad arrangerat i klassrummen. Jag skuggade aldrig men jag tror att det är bra att göra det för att se hur det är.

Vad har du för målsättning med dina tre år på TBS?

– Givetvis att få höga betyg men även att jag ska ta mer ansvar och utvecklas. Det handlar såklart mycket om hur man är som person men jag tror jag har goda möjligheter att uppnå mina mål här eftersom lärarna verkar mycket bra och engagerade.

Hur hoppas du utvecklas under gymnasietiden?

– Att få lättare att ta kontakt med folk och bli mer ansvarsfull i vardagen, till exempel söka jobb.

Vad har du för drömjobb efter studenten?

– Jag gillar att komma med nya idéer och hitta lösningar så att driva ett eget företag hade varit drömmen och jag känner verkligen att jag har chans att lyckas med det genom att gå på TBS.

Beskriv TBS med tre ord!

– Framgång – Klass – Centralt

Och slutligen; om hela världen lyssnade på dig, vad skulle du säga då?

– Hata inte varandra! Förlåt och var förstående mot alla i din omgivning för alla är olika med olika bakgrund och varit med om olika saker i livet.