Modig eller dum? – Tracey Christiansen besöker TBS Helsingborg

Att segla jorden runt är inget för knäsvaga. Eleverna på Thoren Business School Helsingborg fick möta brittiska författaren Tracey Christiansen som på engelska skildrat svenska äventyrskamraterna Yanne Larsson och Calle Anderssons jorden-runt-resa med sin segelbåt.

– Säg aldrig nej till en bra möjlighet eller erbjudande, konstaterade hon.

Eleverna fick först möjligheten att under några veckor läsa boken ”Brave or Stupid” som handlar om livskamraterna som utan erfarenhet bestämde sig för att segla jorden-runt med sin segelbåt.

Ett handslag räckte gott och fem år senare stävade de ut från hamnen i hemstaden Helsingborg. Äventyr är förnamnet på den seglats duon genomförde över världens hav. Tre år av öde, äventyr och magiska reseskildringar som innefattar stormar, tropisk sjukdom, drama, kärlek och komedi – deras berättelse är ett äventyr som ingen annan.

TBS eleverna fick via engelskalektionerna och läraren Selena Harvey bekanta sig med boken under två veckor och fick dessutom kröna det hela genom att få besök av Tracey Christiansen, en brittisk författare med dansk man, bosatt i Sverige. Hon fick äran att skildra de svenskduons äventyr i bokform och skriva på engelska för att nå en större och bredare publik.

– Genom att skriva Brave or Stupid fick jag möjligheter som jag inte anade förrän jag genomfört bokprojektet, berättade hon för eleverna och tillade;

[quote style=”style1″ align=”none”]- Jag tror du ångrar mer det du inte gör än det du gör.[/quote]

Brave or Stupid visar om inte annat den insikten både för henne själv men kanske allra mest för Larsson och Andersson.

På den här länken kan ni läsa om eleverna bok-case;