Moa Olsén prisas av Ung Företagsamhet Västerbotten för sin innovativa rattvärmare

Moa Olsén går på Thoren Business School i Umeå och är grundare av WarmWheel UF. När Ung Företagsamhet Västerbotten delade ut pris för Årets Innovation kom Moa Olséns tekniska lösning för rattvärme på 2:a plats. När vi når Moa är hon väldigt glad och stolt.

– Jag blev otroligt glad när jag fick veta att jag kommit på andra plats. Jag tror verkligen på min innovation och det är riktigt kul att höra att andra också gör det, säger Moa.

Den innovativa rattvärmaren, som noggrant testats fram för att värma ratten utan att för den delen påverka vridmomentet, tog Moa fram med sin mamma i åtanke. Moas mamma har ledvärk och en kall ratt påverkar lederna negativt. Därför började Moa testa sig fram tekniskt för att utveckla en rattvärmare som hjälper den med reumatiskt värk genom värme och ett behagligt och greppvänligt memory foam material.

– Om man har reumatisk värk kan just kylan kan göra värken värre så för reumatiker kan det betyda mycket att ratten är varm och greppvänlig. Målgruppen är stor i kalla klimat då dom flesta uppskattar att ratten är behagligt uppvärmd, berättar Moa.

Moa ser framemot att vidareutveckla produkten även efter tiden som UF-företagare. Potentialen menar hon är stor och hon har fått bra respons. Rådgivaren Boh Westerlund har varit ett stort stöd och en viktig mentor berättar Moa.

– Det roligaste med att jobba fram produkten har varit all feedback, support och engagemang, främst av min rådgivare Boh och av alla jag involverat i processen för att testa och se till att produkten är så bra som möjligt. Jag har lärt mig otroligt mycket rent tekniskt och det har varit väldigt kul att jobba fram produkten, säger Moa.

Produkten togs fram genom gediget testande och ett flertal prototyper innan man landat i den version som slutligen kammade hem 2:a pris i tävlingen Årets Innovation. Priset delas ut av Ung Företagsamhet Västerbotten och både processen och tävlingen har gett Moa mersmak.

– Jag ser verkligen en framtid i produkten och jag har redan fått kontakt med andra som känner samma sak och det är otroligt kul. Jag kommer fortsätta jobba med min idé och hoppas att den kan lanseras på marknaden i framtiden, berättar Moa.