Mikael om att ta studenten: ”De senaste tre åren har jag utvecklats otroligt mycket”

Studenten är nu över för många avgångselever och nu väntar sommar, vidarestudier, jobb eller eget företagande. Mikael Palm, som i år tog studenten från Business Program på Thoren Business School Gävle, berättar här om vad han kommer ta med sig från sin gymnasietid.

Tre år går snabbt, men mycket kan hända på den tiden. Mikael Palm berättar att han har utvecklats mycket som person under sin gymnasietid.

– Min tid på TBS har gått väldigt fort, men som man brukar säga så går det fort när man har roligt. Under de senaste tre åren har jag utvecklats otroligt mycket på ett personligt plan. När jag började på TBS var jag lite av en tillbakadragen person som väldigt sällan tog för mig. Nu, tre år senare, tar jag gärna för mig och har inte något problem att ta kontakt med okända människor, både på ett affärsmässigt men också ett privat plan.

Han tror inte att hans utveckling helt beror på skolan, men att Thoren Business School gav honom grundförutsättningarna. Enligt honom har alla ett eget ansvar över sin personliga utveckling.

– Mitt sätt att ta ytterligare ansvar har varit att ta kontakt med personer från näringslivet som jag ser upp till, för att lära mig av dem. Jag har bland annat använt mina APL-perioder till att få chans att komma i kontakt med dessa typer av människor. Inför tävlingen Årets säljare tog jag även kontakt med tidigare vinnare och andra duktiga säljare, bjöd dem på lunch/fika samtidigt som de delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter till mig.

Det var en strategi som minst sagt fungerade: Mikael kom på en förstaplats i Gävleborg som Årets säljare och kammade dessutom hem silverplatsen för hela Sverige. Nu går han vidare med ett större självförtroende och ett välutvecklat affärsnätverk.

– TBS har varit med och gett mig grundförutsättningar till min personliga utveckling och jag är otroligt tacksam för alla lärare som varje dag jobbar för att vi elever ska kunna lyckas med det vi brinner för. Jag lämnar nu gymnasiet med ett affärsnätverk som få 18-åringar har, prestationer jag tidigare drömt om och framförallt ett starkare självförtroende och vetskap om att jag är kapabel till mycket mer än jag tidigare trodde var möjligt.