Mentorsprogrammets sista seminarium

Igår samlades åter en gång mentorsprogrammets adepter och mentorer i Thoren Business Schools lokaler i Helsingborg för att ta del av det sista seminariet. Denna gång var det Kristofer Wåhlander, föreläsare och dirigent som föreläste med det sista ledordet som fokus, PASSION!

Hej Kristofer, vem är du?
– Jag är en man som är född i Löddeköpinge som varit världen runt och bott på många ställen, bland annars St. Petersburg och Manchester som slutligen hittat tillbaka till fantastiska Skåne. Jag arbetar som dirigent och föreläser och tycker mitt arbete är fantastiskt.IMG_3461

Vad är passion för dig?
– Det jag använder i min musik! Passion handlar inte enbart att ha det själv utan även att man måste kunna förmedla till andra. Det är det mitt seminarium kommer handla om idag – att ha passion i vardagen och tillvarata och behålla en passion i ett team, om det så är på en arbetsplats eller privat. Av erfarenhet tycker jag passion idag allt mer försvinner lättare idag.

Vad har drivit dig i livet till vart du är idag och vad hade du för framtidsdrömmar när du var i elevernas ålder?
– Jag har alltid velat arbeta med musik och när jag gick i gymnasiet ville jag redan då bli dirigent. Så kärleken till musiken har drivit mig mot mina mål. Givetvis har jag haft sidospår under min väg till att bli dirigent men jag står ändå här idag. Vi lever i ett pragmatiskt samhälle där man satsar på det som går bra.

Hur upplever du samarbetet mellan dig och TBS?
– Mycket positivt! Det är oerhört spännande att få inspirera unga människor!

Elin Göransson läser Business Program på TBS Helsingborg och Zainab Al-Rakabi läser Management Program på TBS i Malmö. Vi frågade eleverna vad de tycker om mentorsprogrammet:

Vad är det bästa med mentorsprogrammet?
– Att man kan prata fritt med sin mentor och få vägledning och tips ifrån en person ifrån näringslivet. Min mentor har hjälpt mig att få ett bättre kontaktnät vilket jag är tacksam över, berättar Zeinab.
– Att man får varsin mentor som man hinner bygga en god relation med som kan bidra med ett mentorskap utanför skolan. Det är skönt att ha någon att bolla idéer med samt att jag breddar mitt kontaktnät, förklarar Elin.

Har ni satt upp mål för ert mentorskap innan mentorsprogrammet avslutas?
– Jag och min mentor har satt upp ett gemensamt mål, att ta körkort. Utöver det planerar vi vad vi ska ha färdigställt mellan våra träffar, berättar Elin.
– Vi sätter upp delmål och planerar olika saker som vi ska ha gjort mellan gångerna vi ses, beskriver Zainab.

Dagens tema på seminariet är passion. Vad är passion för dig?
– Passion för mig är att kunna hjälpa andra. Det kan vara alltifrån studier till vägledning och råd, förklarar Zainab.
– Att brinna för något och slutföra det, säger Elin.