Mehdis UF-företag möjliggjorde hans designerdröm

Mehdi Kathban på Thoren Business School i Uppsala har alltid vetat att han vill jobba som entreprenör i framtiden. När han skapade sitt UF-företag MK-Shop UF under tvåan kunde han slå ihop den drömmen med en annan: att jobba med designerkläder.

– Jag har alltid varit intresserad av designerkläder, och när vi skulle ha UF kom jag på hur jag skulle kunna jobba med det intresset, berättar Mehdi.

– Idén är att designerkläder säljer slut väldigt snabbt. En del kläder säljer slut inom 30–40 sekunder per kollektion, och jag köper in dem och återförsäljer sedan dem till kunderna.

Det gick bra för MK-Shop: den första produkten sålde slut samma dag som den släpptes. Efter en månad fick Mehdi även förstärkning av Andreas och Anton, som går på samma skola.

– Vi försökte hela tiden hitta vägar till vår målgrupp. Till en början använde vi Instagram genom att lägga till olika taggar baserat på vad vår målgrupp gillar. Vi kom på flera sätt att nå ut, som giveaways, säger Mehdi.

De upptäckte snart att det kunderna gillade bäst inte var det de köpte in, utan det de hade designat själv. Något som väckte nästa dröm för Mehdi.

– Under sommaren fortsatte jag med här och samlade in tillräckligt med pengar för att starta ett annat företag som tillhör UF-företaget. Där droppar jag bara det jag har designat själv. Företaget heter Palacion, och jag driver det med två andra personer.

Efter att Mehdi har tagit studenten ska han nu fortsätta med Palacion samtidigt som han studerar.

– Jag ska plugga vidare och lära mig ekonomi, så att jag kan komma ut på marknaden snabbare.