Med hjärtat i fokus!

Idag hade vi naturelever möjligheten att besöka kardiologen och lungkliniken på Örebro Universitetssjukhus, en oerhört intressant och inspirerande förmiddag!

Jag vill, å klassens vägnar, tacka Mimmi, Johan och framför allt Stella för en fantastisk föreläsning där patientvård, forskning och behandling inom kardiologi vid Örebro universitetssjukhus stod i centrum. Vi fick inte bara en lektion i anatomi utan även en inblick i det livsviktiga arbete som utförs inom vården, vad man gör, varför och utmaningarna man stöter på i arbetet.

Vi fick även veta mycket intressant om folkhälsa, hur situationen ser ut idag och vilka problem jag och mina klasskamrater kan komma att handskas med som nästa generations läkare. Jag vet att vi alla har fått en oerhörd respekt för det arbete som Stella och hennes kollegor utför och att ett stort intresse för läkaryrket har väckts hos många av oss.

Hannes Ludvigson Mp14