Martin praktiserade på MediaMarkt

[ingress]Martin Masarov går i tvåan på Commerce Program på TBS Sundsvall. Under hösten gjorde han under tio veckor praktik på MediaMarkt i Sundsvall.
– Jag trivdes jättebra![/ingress]

Tipset om praktikplatsen fick han av sin kompis mamma som själv jobbar där.
– Jag fick höra att de sökte driva, sociala människor som kan bemöta kunderna på ett bra sätt.

Martin berättar att det inte var helt lätt i början.
– Nästan alla är väl nervösa när de börjar på ett nytt ställe. Jag tyckte att det kändes jobbigt att prata med kunder när jag inte kunde så mycket om produkterna.

Martin gjorde sin praktik på HiFi-avdelningen, där avdelningschefen Jonny Alenius var hans handledare.
– Det svåraste var att lära sig allt i början, men man lärde sig snabbt! Jag läste informationen på prislappar och på förpackningar. Mest lärde jag mig av att lyssna när mina kollegor pratade med kunder. Jag förstod efterhand hur olika apparater fungerar och sen var det bara att lära sig vilka olika funktioner de har, till exempel hdmi-utgång eller usb-minne! De sista veckorna kunde jag allt och det enda jag ville göra var att bemöta och hjälpa kunder!

Han hade vissa föreställningar om hur det kunde vara på en praktikplats, men de motbevisades snabbt.
– Jag hade en bild av att praktikanterna inte fick göra så mycket och att kollegorna kanske inte skulle ha så stor respekt för mig. Men så var det inte! Jag hade nog rätt stor press på mig själv att jag skulle prestera och mina kollegor uppskattade verkligen det jobb jag gjorde. Jag blev liksom en del i ”familjen” och alla kollegor var jättebra att jobba med!

Martin tycker att han under praktiken hade stor nytta av kunskaper som han fått i skolan.
– Vi har lärt oss om vikten av bra kundbemötande och service, så allt man lärt sig sattes på prov. Det var bra att vara förberedd!

 

Commerce Program har du sammanlagt 22 veckors APL (praktik). Mer om utbildningen kan du läsa här!