Lucas berättar det du vill veta om Thoren Business School Stockholm

Lucas Mårtensson går tredje året på Thoren Business School – Business Program.

Varför valde du TBSIMG_6464?
– Först och främst upplevde jag att det verkade vara ett väldigt affärsinriktat gymnasium. 11 veckors praktik var något annat som föll mig i smaken då jag i praktiken vill testa på det jag får lära mig i skolan. Det blir ett sätt att samla erfarenheter och få kontakter från arbetslivet. Skolans läge passade mig även perfekt; centralt och lättillgängligt oavsett vars du kommer ifrån i Stockholm.

 

 

 

Uppnår skolan dina förväntningar?
– Ja, absolut! Lärarna är specialiserade inom sina områden och alla kurser har en affärsinriktad touch. Praktiken är lärorik då man får in en fot i arbetslivet och får testa på många olika arbetsuppgifter.

Skolan har nyligen bytt till blockschema, vad tycker du om det?
– Innan gymnasiet tänkte jag att det skulle vara skönt med ett schema med håltimmar då man kan chilla med kompisar halva skoldagen. Ganska snabbt insåg jag dock att håltimmar är något jobbigt som gör studerandet ineffektivt. När skolan nu har infört blockschema har håltimmarna minskat. Vi har kortare skoldagar, men med lika många lektionstimmar. Dessutom hinner man nu mer på lektionerna och minskar den tid man måste plugga på hemma. För att orka hela lektionen är innehållet varierat och man får även flera korta raster för att hålla koncentrationen på topp. Jag har blivit positivt överraskad av blockschemat.

Hur märker du att skolan är ett affärsgymnasium?
– Affärstemat lyser igenom på många olika sätt. Vi arbetar med case där vi får jobba nära näringslivet genom att vi blir tilldelade uppdrag från riktiga företag. Lokalerna på skolan är fräscha och kontorsliknande. Öppen planlösning, grupprum och ljusa klassrum med glasväggar bidrar till businesskänslan. Lärarna har dresscode och det ger ett seriöst intryck som även smittar av sig på eleverna. Skolans atmosfär skriker helt enkelt business. Programmen är högskoleförberedande och det ingår APL i kursplanen. Man får på så sätt in en fot i arbetslivet och får se och lära sig hur ett företags verksamhet fungerar i verkligheten. Det är roligt att få applicera det man lärt sig på t.ex. företagsekonomin i praktiken. Skolans affärskoncept lyser även igenom i utbildningen då de olika ämnenas innehåll ofta är kopplade till business. Exempelvis lär vi oss businessuttryck på engelskan och i svenska och retorik övar vi på att utforma en säljpitch.

Är du nöjd med ditt gymnasieval?
– Ja, det är jag verkligen! TBS förbereder mig för framtida arbetslivet och vidare studier.