Loyal Visionaries

fotboll

Som elev på Business Program läser man obligatoriskt entreprenörskap 100p men man kan även ha det som ett tillval. På TBS arbetar man med UF (Ung Företagsamhet) som undervisningsmaterial, några studerande som det har gått extra bra för är Dzani Kamberovic, Masod Popal och Sebastian Larsson som tillsammans har skapat Loyal Visionaries.

Vilka är ni och varför är ni framgångsrika?

– Mitt namn är Dzani Kamberovic och jag är marknadsföringschef för Loyal Visionaries och detta är min kollega Masod Popal som är verkställande direktör, även fast vi ser varandra som jämlika. Framgångsrika skulle vi nog inte kalla oss utan vi ser detta mer som en start på vägen.

Vad betyder UF för er?

–   UF för mig är nog mer av en livsstil, eftersom att vara en entreprenör och förverkliga sina idéer genom att starta företag är ett spännande sätt att leva. Detta ger mig en chans att utveckals som människa genom att prova på denna process, säger Masod.

Du talade om idéer, vad är er affärsidé?

–  Vår affärsidé är att samla ihop människor från Malmös alla hörn som man i vanliga fall inte kunnat göra i vår mångkulturella stad. För att göra detta kommer vi att hålla i ett event som innefattar mycket underhållning men framför allt en fotbollsturnering. Med denna turnering vill vi förmedla inte bara känslan att vinna utan att vinna för andra och det är här olika välgörenhetsorganisationer kommer in. Det kostar 30kr /person för att delta och vinnarna får 10 000kr samtidigt som ytterligare 10 000kr kommer att skänkas till en organisation utvald av vinnarna.

Varför har ni valt just en fotbollsturnering?

–  Vi har valt fotboll som ämne för det är vad vi brinner för.

Ni har fått med er väldigt många sponsorer, hur har ni gått tillväga?

– Man får ju först och främst höra av sig till dem kontakterna man har, om man stöter på hinder får man ta egna initiativ och skapa sig ett större kontaktnät genom att ringa runt och besöka dem vilket är precis vad vi gjorde. Vi lärde känna nytt folk och vi träffade på nya individer, det handlar i grund och botten om att våga.

Vad är ert mål med projektet?

–   Vi vill introducera en ny tradition, som varje ungdom kan ta del av och umgås utan att påverkas av fördomar, hat och rasism som t.ex. utspelar sig på nyhetsändningarna. Vi vill att alla ska kunna komma som dem är och bli accepterade. 

Tradition? Är detta något ni kommer fortsätta med efter gymnasiet?

–   Jag verkligen, vi vill försöka smitta av oss till närliggande städer för att sedan sprida fotbollsturneringen till de större städerna.

De har också skapat en hemsida: www.Loyalvisionaries.com och finns även på Facebook: https://www.facebook.com/lvcupen

hejs

På bilden från höger till vänster: Dzani Kamerovic, Masod Popal BP11A.

Författare: Tobias Ström, Casper Malmsten.

Foto: Casper Malmsten.