Linus på TBS Uppsala berättar om sin APL

Berätta lite om dig själv och vad APL (praktiken) gett dig?
– Jag heter Linus Zander och går Business Program på Thoren Business School Uppsala. Efter min APL på Abraso Stöd & Omsorg har jag fått jobb efter praktiken där jag håller på med allt mellan fakturering, bokföring, kalkylering och jag har även varit med och gjort årsredovisningen.

Varför valde du TBS?
– För att  jag tyckte att det verkade vara en bra skola som hade det jag sökte efter, inte så stor skola, lagom stor, att man skulle få ha praktik. Skolan ligger dessutom centralt.

Ett tips till dem som ska välja gymnasiet?
– Gå inte efter dina vänners val, även om det betyder att du kommer inte känna någon som går i din klass så kommer du lära känna alla i din klass inom kort.

Det bästa med TBS?
– Det bästa med TBS är storleken på skolan och vart den ligger, en lagom stor skola som ligger väldigt centralt i Uppsala så att man har nära till de mesta.

Hur viktigt är det med APL(praktik) tycker du?
– Jag tycker att det är väldigt viktigt med APL för att det ger dig en chans att testa på det yrket som du kanske vill jobba med när du blir äldre så du kan se om det är något jobb för dig eller inte. Det kan även ge dig en väldigt bra möjlighet till extra jobb på helger eller under lov