Lilla barnets lopp

Thoren Business School Örebro kombinerar nytta med nöje. 13 maj arrangeras Lilla Barnets lopp till förmån för barn som föds för tidigt av eleverna i naturtvåan som valt entreprenörskap. Välgörenhetsloppet är ett skolprojekt där all vinst går till Lilla Barnets fond som finansierar forskning kring för tidigt födda barns sjukdomar.

Ett viktigt koncept inom Thoren Business School är att samverka med näringslivet. Genom det här skolprojektet får eleverna ett verklighetsnära uppdrag som gör skillnad och omfattar allt från lagstiftning, tillståndsansökningar, patentlagstiftning, sponsring, marknadsföring och annat nätverkande, projektplanering och ekonomiska beräkningar för att kunna till stånd detta lopp. Eleverna har fått ta sig an väldigt många områden som är nödvändiga för att kunna genomföra ett lopp av denna omfattning. De har inlett samarbete med Rytmus, ett musikgymnasium här i Örebro för att få till ett evenemang runtomkring som är mer än bara ett lopp.

Dessutom ska eleverna arrangera försäljning av fika, fiskedamm och ett litet lopp för småbarnen.
– Målet är såklart att dra in så mycket pengar som möjligt samt att informera om fonden och allt som den syftar till, berättar Per Varga, lärare på TBS Örebro och tillägger;

– Men ett annat långsiktigt mål är att detta lopp med tiden ska växa och bli ett erkänt lopp som till exempel Blodomloppet. Det här genomförs sedan några år även i Stockholm och en tanke är att alla inom Thoren Business School kanske vill haka på denna idé om innebär fantastisk utvecklingsmöjligheterna för våra elever, men även bidrar till forskning för en mycket angelägen sak, konstaterar Varga.