Lilla barnets lopp 2018 Örebro

I år är det återigen upp till årets naturentreprenörer att arrangera välgörenhetsloppet Spring för det lilla livet Örebro 2018. Loppet arrangeras vid flera städer i Sverige, bland annat Stockholm. Loppets syfte är att sprida kunskap om sjukdomar som drabbar nyfödda och framförallt för tidigt födda barn samt samla in pengar till fonden ”lilla barnets fond” som finansierar den så viktiga forskningen kring denna typ av sjukdomar. På plats i Örebro finns även Andreas Ohlin, chef över barnkliniken på Universitetssjukhuset som representant för fonden och som ”beställare” av hela arrangemanget. Beskyddare av fonden är självaste prins Carl-Philip som ofta deltar själv i stockholmsloppen.

Loppet genomförs i år 26 maj och startar i Skytteparken vid Wadköping i Örebro. Målet är såklart att lyfta antalet deltagare och insamlade pengar till fonden i jämförelse med förra årets genomförande. På så vis sprids även kunskapen om forskningen och fonden via större exponering. Detta arrangemang lyfts av musikframträdanden från musikelever från Rytmusgymnasiet i Örebro. Dessutom sker aktiviteter för barn samt barnpassning med hjälp av elever från samhällstvåan på TBS Örebro som övar på ledarskapsförmågor. Många sponsorer hjälper till att göra detta arrangemang till något fantastiskt! Även ett litet lopp för de minsta barnen genomförs efter de vuxnas lopp på plats i själva skytteparken.

Loppet består av två valfria sträckor, 3 eller 5 kilometer, helt beroende på ambition. Alla deltagare är vinnare och vi siktar på att lyfta forskningen och fonden i år samtidigt som våra elever utvecklas enormt av detta.

Hoppas så många som möjligt vill ta del av denna upplevelse och samtidigt bidra till det viktigaste som finns – de nyfödda barnen!’’

Mer info finns på… http://www.lillabarnet.se/site/spring-for-det-lilla-livet-orebro-185-2018/

Bild från förra årets lopp.

Armband man kan köpa på plats som är pärlade utav våra elever och även finns i olika storlekar.